Türk vatandaşlarına Avrupa yok! Üç ülke vize başvurularını kapattı Türk vatandaşlarına Avrupa yok! Üç ülke vize başvurularını kapattı
Geleneksel hale getirilen ve bu yıl 23. düzenlenen Şalpazarı Acısu Hıdrellez Kültür ve Bahar Şenliği renkli görüntülere sahne oldu.
    
    Trabzon'un Şalpazarı ilçesinde doğal maden suyu olan Acısu mesire yeri, Kültür Bakanlığı'nca 'Turizm Alanı' ilan edilmesinin ardından, yıllardır akan şifalı acısudan içmek isteyen Trabzon’un her ilçesinden gelen vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu.

    Yöresel sanatçılardan Sebahattin Yanık, Hüseyin Aydın, Yaylacı, Ali Şaş, Yamaç, Serdar Kumaş ve Eser Meydan’ın saz ve sözleri eşliğinde şenliğe katılan binlerce kişi saatlerce horon tepip eğlendi. Çepni Kültürü arasında baharın müjdecisi olarak kabul edilen Hıdrellez’i kutlamak için her yaştan insanı bir araya toplamayı başaran Şalpazarı, Acısu şenliklerinin 23.sü ile muhteşem bir ilke daha imza attı. Şenlik alanına toplanan vatandaşlar ise Hıdrellez’i coşkuyla ve eğlenerek karşıladı.

    Acısu şenliklerinde Trabzon'un birlik ve beraberliğini gördüğünü söyleyen Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçü, “Siyasi parti ayrımı yapılmaksızın herkes bir araya geldi. Hıdrellez kutlamalarını burada coşku ile yapmakta. Bu Trabzon'un en net fotoğrafıdır. Bu yıl 23.sü yapılan şenliklerin hazırlanmasında emeği gecen belediye başkanlarımıza dernek yöneticilerimize ve muhtarlarınıza çok teşekkür ediyorum.” dedi.

    MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, “Acısu şenliklerinin Türk kültürünün bir göstergesi olduğunu ifade ederek şenliği düzenleyenlere teşekkür etti.

    Şalpazarı Belediye Başkanı Fehmi Cengiz yaptığı açıklamada, bu yıl 23. sü düzenlenen şenliklerin çok muhteşem olduğuna dikkat çekerek, gelecek yıllarda şenlikleri daha geniş kapsamlı yapmayı planladıklarını söyledi.
    
    Şenliğe Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, Şalpazarı Kaymakamı Zihni Yıldızhan, Tonya Kaymakamı Yeliz Yıldızhan, Şalpazarı Belediye Başkanı Fehmi Cengiz, Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör: TE Bilisim