TRT Belgesel  den skandal TRT Belgesel den skandal
Adana'da TÜYAP tarafından düzenlenen İnşaat, Isıtma-Soğutma ve Kent Fuarı açıldı.

TÜYAP Adana Fuarcılık tarafından, Çukurova Belediyeler Birliği, Makine Mühendisleri ve İnşaat Mühendisleri Odası Adana şubeleri işbirliği, Çukurova Fuarcılık ve Adana Büyükşehir Belediyesi desteğiyle Adana İnşaat 2013 – 7. Yapı Malzemeleri, İnşaat Teknolojileri, İş ve İnşaat Makineleri Fuarı, Adana IHS 2013 - 6. Isıtma, Soğutma, Havalandırma, Doğalgaz Teknolojisi, Tesisat ve Yalıtım Fuarı ile Adana Kent 2013 – 5. Belediye İhtiyaçları fuarlarının açılışı törenle yapıldı. Sektör mensuplarının yeni teknolojileri, görme, öğrenme ve test etme imkanı yakaladıklarını ifade eden Coş, inşaatın Türkiye'nin en dinamik ve ekonomiyi sürükleyen temel sektörlerden biri olduğunu dile getirdi. Sektörün Çukurova’da işlevini en iyi şekilde yerine getirebilmesi için, fuarda sergilenen yenilikleri uygulamaya yansıtması gerektiğinin altını çizen Vali Coş, “Bundan dolayı bölgemizdeki bütün uygulayıcıların bu tür fuarlardan yararlanmak suretiyle, inşaatlarını en iyi, en modern, en fonksiyonlu şekilde ve en ekonomik şekilde gerçekleştirebilmeleri muhakkak ki, çok önem taşıyor." dedi.

Kent Fuarı'nda da yerel yönetimlerle ilgili beklentileri karşılayacak ürünlerin sergilendiğini kaydeden Coş, sözlerini şöyle tamamladı: “Fuarcılık alanında ne kadar ileri gidersek bu, bölgemizdeki ekonominin de canlanmasında o kadar güçlü olacaktır. Bugün buradaki kamu kurumunda çalışan arkadaşlarımın da bu fuarı gezip incelemelerini istiyorum. Kamu kurumları için de en güvenli malzemelerin kullanılması için bu fuardaki her şeyin incelenmesi gerektiğini temenni ve tavsiye ediyorum. İnşallah bu fuar beklenenin üzerinde bir verimle gerçekleşir. Yatırımcılar ve ziyaretçiler açısından da hayırlı sonuçlar üretir."

TÜYAP Fuarcılık AŞ Genel Müdürü İlhan Ersözlü ise 200'den fazla firma ve 586 markanın katıldığı fuarın 14-17 Şubat tarihleri arasında ziyarete açık olduğunu söyledi.

Çukurova Belediyeler Birliği Başkanı Burhanettin Kocamaz da Adana ve Mersin'de aynı alanda iki fuarın yapılmasının doğru olmadığını vurgulayarak, fuarın Çukurova genelinde düzenlenmesinin önemine değindi.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesini kesen protokol, daha sonra tek tek stantları gezdi. Vali Coş, yanmayan bir itfaiye kıyafetini de eline çakmak alıp yakmaya çalışarak test etti. Kıyafetin yanmadığını gören Vali Coş, firma yetkilisine teşekkür etti.

Fuarın açılışına; Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Sanayi Odası Başkanı Sadi Sürenkök, Ticaret Odası Başkanı Ali Gizer, İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kazım Barışık ile bürokratlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör: TE Bilisim