Türk vatandaşlarına Avrupa yok! Üç ülke vize başvurularını kapattı Türk vatandaşlarına Avrupa yok! Üç ülke vize başvurularını kapattı
Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Suriye’ye yardımların bütün kollardan devam ettiğini açıkladı. Akar, Suriye’de yaşanan savaş nedeniyle Türkiye’ye sığınan yaklaşık 250 bin kişiye yardım ettiklerini belirtti.

Antalya’da Kızılay Şubesi’nin açılışına katılan Ahmet Lütfi Akar, Türkiye’ye sığınan Suriyelileri 18 kampta barındırdıklarını söyledi. Türkiye’ye sığınanlar dışında Suriye’de içindeki savaşta mağduriyet yaşayanlara da yardım etmeye çalıştıklarını bildiren Akar, “Esas kötü durumda olan onlar. Suriye içerisindeki kurulum için de biz Türk Kızılay’ı olarak ‘zero point’ dediğimiz sıfır noktası operasyonlarını gerçekleştiriyoruz. Suriye sınırında 5 kapımız var, bu kapılarda her gün periyodik olarak Suriye tarafına yiyecek, içecek ve bütün ihtiyaç malzemelerini sevk ediyoruz. İhtiyacı olanlar sınırda gelip alıyorlar, zira sınırın içerisine giremiyoruz.” şeklinde konuştu.

        Bu yardımların dışında sivil toplum örgütleri ile de ‘bir ekmek, bir battaniye’ yardım kampanyası başlattıklarını kaydeden Akar, “Bu kampanya çerçevesinde toplanan yardımlar Suriye tarafına aktarılması Kızılay tarafından yapılmaktadır. Kızılay olayın içindedir ve yardımları koordine etmektedir.” dedi.

        Olası afet durumları için Türk Kızılay’ı ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) olarak bütün tedbirleri aldıklarını belirten Akar, şunları söyledi: “Şu anda Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde Suriye sınırında kurduğumuz çadırlar hariç 90 bin çadırımız var. Bunu 110 bine çıkarmak için çalışıyoruz. Çadır konseptlerimiz değişti. Hepsi keçi izolasyonlu, hatta 2 oda 1 salon şeklinde 28 metrekare çadır kentleri oluşturduk. Artık sıcağa, soğuğa ve yağmura karşı daha dayanıklı çadırlarımız var. Van depreminden çıktığımızda Türkiye’nin çadır kapasitesi sıfırdı.”

        Dualarla yapılan açılışın ardından konuşan Türk Kızılay’ı Antalya Şube Başkanı Cengiz Nizam, Antalya Şubesi'nin zaman içerisinde yaşadığı zorluklardan bahsetti. Antalya Kızılayı’nın bugün iyi noktalara geldiğini aktaran Nizam, amaçlarının olası bir afet durumunun en az zararla atlatılması olduğunu söyledi.

Editör: TE Bilisim