90 yılı Kerkük için yaşayan adam... 90 yılı Kerkük için yaşayan adam...
PYD ile IŞİD arasında çatışmaların yaşandığı Akçakale’nin karşısındaki Telabyad’da toplu göç dalgası yaşanıyor. Akşam saatlerinde binlerce Suriyeli, aniden Akçakale sınırına dayandı. Türkiye’ye geçiş yapmak isteyen Suriyelilere izin verilmedi.

Akçakale'nin karşısında bulunan Telabyad’a gelen mülteciler, Akçakale Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) yanında toplanmaya başladı. Yaklaşık 3 bini bulan mültecilerin sayısı her geçen saat itibariyle artıyor. Sınıra sıfır noktada toplanan Suriyeli mültecilere askerler uzaklaşmaları konusunda uyarıda bulunuyor. Askerler bazen havaya ateş ederek mültecilerin sınırı geçmesine izin vermiyor.

Akçakale Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı güvenlik güçleri, Türkiye tarafında güvenlik bölgesi oluşturarak vatandaşların sınıra yaklaşmasına izin vermiyor. Akçakale’de de kalabalık gruplar halinde vatandaşlar sınıra akın ediyor. İlçede olası olaylar için emniyet müdürlüğü tarafından il merkezinden de takviye polis ekipleri getirildi.

Sınırda 3 bini bulan Suriyeli mültecilerin sayısının her geçen saat artması bekleniyor. Alınan bilgiye göre geçişlere izin verilmeyeceği belirtiliyor. Resulayn’den gelen PYD güçleri ile Kobani tarafından gelen PYD ve Özgür Suriye ordusuna ait güçlerin Telabyad’a saldırıları devam ediyor. Uzun süredir Telabyad’ı elinde tutan İŞİD güçlerinin şehri korumak için çevresine hendek kazdığı ve mühimmat depoladığı belirtildi.

Akçakale’de yaşayan vatandaşlar, olayları tedirginlik içerisinde takip ediyor.

Editör: TE Bilisim