YSK resmen ilan etti: Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildi YSK resmen ilan etti: Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildi
 Akp’li havuz medyasının son zamanlarda dilinden düşürmediği ASELSAN mühendislerinin şüpheli ölümü, mecliste tartışma konusu oldu.
MHP mühendislerin ölümlerinin perde arkasının araştırılması için mecliste komisyon kurulmasını önerdi. Fakat AKP milletvekilleri, “ret oyu” verip araştırma komisyonu kurulmasını engellediler.  

MHP'li milletvekili Alim Işık konuyla ilgili yaptığı konuşmada "F16 uçaklarının düşmanı tanıma amaçlı elektronik sistemlerini geliştirip tasarlayan mühendisler arkası arkasına neden intihar ediyor, neden ölüyor veya öldürüyor, bunun arkasında kim var? Hepsinin ortak noktalarından birisi uçak tanıma sistemlerini millîleştirdikten sonra benzer bir başarıyı ABD ve İsrail güdümlü elektronik sistemlerin kontrol dışı bırakılması konusunda göstermelerine az bir zaman kalmışken ölümle hayatlarına son verilmesİ" dedi.

MHP’nin araştırma komisyonu önerisine CHP de destek verdi.

CHP’li Erdal Aksünger de "Hüseyin Başbilen, Evrim Yançeken bunların ölümlerindeki kamera kayıtları yok, hepsi yok edilmiş. Neden yok edildiğini araştırmak lazım. Bunların çoğu psikolojik tedavi de görmüşler ama neden görmüşler? Dört ay öncesinden bazı baskılar varmış. Görevlerinden özellikle ayrılmaları konusunda" diyerek ölümlerle ilgili şüphelere dikkat çekti.

HDP’nin destek vermediği önergeye AKP de karşı çıktı. AKP’li vekiller, ASELSEN mühendislerinin öldürülüp öldürülmediğinin araştırılması için mecliste komisyon kurulmasını reddetti

Editör: TE Bilisim