Seçim tarihi açıklandı, gözler YSK'da! Seçim tarihi açıklandı, gözler YSK'da!
 AKP Düzce Milletvekili Fevai Arslan, Erdoğan’ın liderlik vasıflarını sıralarken işi abarttı ve “Allah’ın bütün vasıflarını üzerinde toplayan bir lider var. İşte bunun önünü kesmek istediler” dedi. Erdoğan için daha önce de Aydın İl Başkanı İsmail Hakkı Eser, “Erdoğan bizim için ikinci peygamber gibidir” demişti.

Düzce’de halkın kullandığı parkın içinde bulunan Camlı Köşk’ün, AkP seçim bürosuna dönüştürülmesi töreni vardı. İnönü Parkı içindeki Camlı Köşk’ün açılış törenine, Düzce Belediye Başkan adayı da katıldı, Düzce Milletvekili Fevai Arslan da..

Fevai Arslan, Erdoğan’ı övmeye başladı. Türkiye’nin liderliğinden, bölgenin liderliğine yüceltti. Fevai Arslan’a bu yüceltme de yetmedi, Erdoğan’ın dünya lideri olduğunu söyledi. Hızını alamayan Arslan, “Allah’ın bütün vasıflarını üzerinde toplayan bir lider var. İşte bunun önünü kesmek istediler” dedi.

“Bu seçim ayrı bir seçim. Bu seçim AK Parti’nin belediye başkan seçimleri değil, bu seçim ülke seçimi, bu seçim vatan seçimi, bu seçim ülkenin demokrasisinin, kalkınmasının daha da ilerlemesini sağlayacak olan seçimdir. Türkiye olarak artık koşmaya başladık. İşte bu koşan arabanın tekerine bir şey sokma hedefi olanlarla karşılaştık.

Bunun sebebi, Türkiye’nin Ortadoğu’da dünya ülkeleri arasına girmesini istememeleri. Çünkü başında öyle bir lider var ki dünya liderliği kabiliyetinde ve Allah’ın bütün vasıflarını üzerinde toplayan bir lider var. İşte bunun önünü kesmek istediler. Özellikle dış mihraklar. Türk halkı 2002’den bu yana bütün bunlara izin vermedi inşallah bundan sonra da izin vermeyecektir. Biz bundan Düzce olarak eminiz.”

ERDOĞAN BİZİM İÇİN İKİNCİ PEYGAMBER GİBİ

AkP içinde Erdoğan’ı yüceltmeye çalışma sırasında ölçüyü kaçıran ilk isim Düzceli Vekil Fevai Arslan değil. 2010 yılında AK Parti Aydın İl Başkanı İsmail Hakkı Eser, şunları söylemişti:

"Biz başbakanımızın aşığıyız, başbakanımız bizim için adeta ikinci peygamber gibidir. Başbakana ihanet etmeyi asla kabul edemem. Bunu ne il yönetim kurulu üyelerimiz kabul eder, ne de diğer teşkilat üyelerimiz. Bizim genel başkan yardımcılarımıza ve başbakanımıza sevgimiz, saygımız en başında olduğu gibi AKP var olduğu sürece de devam edecektir."

 Erdoğan, bu konuşmanın ortaya çıkıp tartışma gündemine oturması ardından İsmail Hakkı Eser'in istifasını istemişti. Eser, bu gelişme üzerine istifasını sunmuştu. 


Editör: TE Bilisim