Mersin Akdeniz ve Toroslar ilçelerinde hangi güç kazanacak? Mersin Akdeniz ve Toroslar ilçelerinde hangi güç kazanacak?
 Antakya Armutlu’da AKP’li oldukları iddia edilen bir grup genç, iki gün önce hayatını kaybeden Burak Can Karamanoğlu için yürüyüş yapmak istediklerini belirttiler. Ancak yürüyüşte Bozkurt işaretleri yaptıkları dikkat çeken ve MHP’li olmayan gençlerin eylemi, kısa süre sonra MHP ve Ülkü Ocakları’nın devreye girmesiyle sonlandırıldı.

Bu eylemin AKP’liler tarafından tertip edildiğini ve MHP’ye mal edilmek istendiğini söyleyen MHP Hatay Milletvekili Şefik Çirkin, konuyla ilgili Sözcü’ye konuştu.

“Antakya’da AKP bağlantılı olduğunu bildiğimiz bir grup genç, liseli gençleri de yanlarına almak suretiyle, İstanbul’da hayatını kaybeden Burak Can evladımızın resimlerini de dağıtarak bir yürüyüş yapmak istedi ve bu yürüyüşte Bozkurt işaretleri yapmaya kalktılar.” diyen Çirkin, yürüyüşün MHP, ülkü ocakları ile bağlantılı bir yürüyüş olduğu imasını vermek adına böyle bir provokasyona ve tertibe girişildiğini belirtti.

“AKP’Lİ ANNE BABALARA SESLENİYORUM”

“Ölen çocuklar bu milletin evladıdır. Ne AKP’nin ne CHP’nin şehidi değildir. Bu çocukların hepsi bizim evladımızdır. Bunlar arasında ayrımcılık yapılması, kim yaparsa yapsın doğru olmadığı gibi MHP ve ülkü ocaklarını da olayın tarafıymış gibi göstererek, provokasyonlara girişmek bir siyasi ahlaksızlık olduğu kadar, toplumdaki kamplaşmayı, çatışmayı körükleyecek son derece vahşi tutumlardır.” diyen Çirkin, AKP’li anne ve babalara da seslenerek, “Liseye giden çocukları dahi, istismar eden bir anlayıştan lütfen kendi çocuklarını korusunlar. Gencecik fidanları ölüme sürükleyen ve sadece kendi siyasi ikbali için elinde bulunan iktidar gücünü kaybetmemek adına ülkeyi çatışmaya sürükleyen Tayyip Erdoğan’ı ve AKP’nin siyasal anlayışını artık lütfen fark etsinler.” dedi.

“KURŞUN NAMLUDAN ÇIKARSA DÖNMEZ”

Olayın Emniyet’in ve Ülkü Ocakları İl Başkanı’nın müdahaleleri sonucu bitirildiğini söyleyen Çirkin, “Emniyet her zaman bu hassasiyette olamayabilir, buna vakit bulamayabilir. Ülkü ocakları her zaman vakıf olamayabilir. Böyle bir ortamda, bu kurşun bu namludan çıkarsa geriye dönmez. Türkiye’nin her tarafı yanar. Burada en büyük vazife AKP’ye oy veren anne ve babalara düşmektedir. Çocuklarına sahip olmalıdırlar” diye konuştu.

“DELİKANLIYSANIZ KENDİNİZ YÜRÜYÜN”

Hem MHP hem de ülkü ocakları olarak üzerlerine düşeni yaptıklarını belirten ve gerginlikleri, Alevi-Sunni şeklinde kamplaşmaları bitirmeye çalışan bir tutum sergilediklerini belirten Çirkin, “Antakya Armutlu Alevi gençlerin çoğunlukta olduğu bir bölgedir. Liseli gençleri buraya yönlendiren kirli siyasete sesleniyorum. Delikanlıysanız kendiniz yürüyün, varsa cesaretiniz gençleri kullanmayın.” dedi.

Kaynak: haberfedai.com

Editör: TE Bilisim