TÜRK Dünyası Noterler Birliği’nin kurulmasıyla ilgili bilgilendirme; TÜRK Dünyası Noterler Birliği’nin kurulmasıyla ilgili bilgilendirme;
Köln Kardinali Joachim Meisner, kadınları ‘ev kadını’ olup Almanya için çocuk doğurmaya ve büyütmeye davet etti.

Başbakan Angela Merkel’in nüfus politikasını sert bir şekilde eleştiren Kardinal Meisner, “Almanya’nın ev kadınlarına ihtiyacı var.” dedi.

Stuttgarter Zeitung gazetesine konuşan Meisner, Başbakan Merkel’in ‘egoistlik' sebebiyle göçe yöneldiğini savundu. Almanya’daki demografik değişim gereği göçe ağırlık verilmesini eleştiren kardinal bunun çok yanlış olduğunu ileri sürdü.

Meisner, “Biz Portekizlilerin, İspanyolların gençliğini ve bununla da bu ülkelerinin geleceğini alamayız. Bu sadece egoistlik olur.” dedi. Bunun yerine anne ve babalı aileye yüksek değer biçilmesi ve ailelerin çocuklar konusunda bilinçlendirilmesi gerektiğine vurgu yapan Kardinal, “Kadınlar evde kalıp üç, dört çocuk dünyaya getirme konusunda teşvik edilmeli." diye konuştu.

Bu sürecin kendisine, Erfurt ve Berlin’de görevli olduğu dönemde, vaktiyle Doğu Almanya Cumhuriyeti’nde annelerin hızla iş hayatına tekrar döndürülmesine yönelik aile politikalarını hatırlattığını belirten Meisner, o zamanlarda Doğu Almanya’da üretim gücüne ihtiyaç duyulduğunu, bu şekilde kreşlerin icat edildiğini belirtti. Meisner, “Orada, aileleri nedeniyle evlerinde kalmayı tercih eden kadınlar, iş hayatına girmeye ikna edilmişti.” diyerek tersinin de mümkün olduğuna dikkat çekti.

Editör: TE Bilisim