Gümüşhane ekibiyle 30 saat sonra gelen mutluluk Gümüşhane ekibiyle 30 saat sonra gelen mutluluk
 CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, anayasa değişikliği paketinin 8 günden beri TBMM'de bekletildiğini belirterek, bunu AKP'nin yaptırdığı anketlerde 'Hayır' oyunun yüksek çıkmasına bağladı. İlk kez, 'hayır' oylarının 6 puan öne geçtiğini kaydeden Özel, "Şimdi harıl harıl anket yaptırıyorlar. 'Kararsızlar neden 'hayır' oyu kullanacaklar tarafına geçti?' diye bakıyorlar" dedi.

"Çok aceleleri vardı"

Doğan Haber Ajansı’nın (DHA) haberine göre, AKP ve MHP'nin mutabakatıyla anayasa değişikliğinin 20 Aralık'ta TBMM Komisyonu'na getirildiğini hatırlatan milletvekili Özel, şöyle konuştu:

"10 gün süreyle gece- gündüz görüşüldü. Komisyonda konuşmak isteyenler yeterlilik önergeleriyle susturuldu. Çünkü çok aceleleri vardı. Daha sonra Genel Kurul'a geldi. 9 Ocak günü Genel Kurul'da görüşülmeye başlandı, 12 gün boyunca görüşüldü. Genel Kurul'da yaşanan zaman baskısını, kavgaları zaten herkes biliyor. 21 Ocak'ta Genel Kurul'dan geçti. İki gün geç olsa ne olur sorumuza 'kaybedecek zamanımız yok, zaten metin değişmedi, komisyondan geldiği gibi onaylandı.

(Kaynak: T24, DHA)


Editör: TE Bilisim