Saatler sonra enkaz altından kurtarılan bebekler Saatler sonra enkaz altından kurtarılan bebekler
"AKP ile MHP’nin anlaştığı anayasa maddeleri açıklandı. Dağ fare doğurdu.

Anayasa üzerinde MHP'nin hiçbir etkisi ve katkısı olmadığı görülmektedir.

İlk dört maddenin anayasada kaldığını savunmak abesle iştigaldir.

Ülke maalesef ki, MHP’nin desteği ile diktatörlüğe doğru tam gaz gidiyor. Adı Cumhurbaşkanlığı olsa da getirilen tam başkanlık sistemidir. Getirilen sistem Türk tipi değil, Ortadoğu ve Güney Amerika’ya özgü diktatörlük sistemine yol açacak bir yapıdır. Getirilen sistem iki partili sistemdir. Getirilen sistem federasyonun bir adım ötesinde durmaktadır.

Yarın AKP’nin HDP ile yeniden can ciğer kuzu sarması olup “Devlet Bahçeli beni kandırdı, gelin şu başkanlık sistemini tam uygulayalım, Federal sistemden korkmamak lazım” demeyeceklerinin garantisi yoktur. Geçmişte bu cümleler kullanılmıştır, göreceksiniz gelecekte de kullanacaklardır.

AKP’nin başkanlık için can attığı malumdu. Ancak MHP’nin yıllardır karşı çıktığı bu sisteme neden destek verdiği muammadır. Türk milleti MHP genel merkezine böyle bir yetki vermemiştir.

Seçim beyannamemizde ve parti programımızda başkanlık sistemine destek yoktur. Ülkücüler size oy verirken başkanlığa karşı çıkacağınızı söylediğiniz için oy verdi. Siz de ülkücülerden başkanlık sitemine karşı çıkacağınızı söyleyerek oy istediniz. Ülkücüler kandırılmıştır. Ülkücüler isyan etmektedir. Genel merkez artık ülkücüleri temsil etmemektedir. Tüm demokratik imkanlar kullanılarak ülkemizin diktatörlüğe sürüklenmesine müsaade etmeyeceğiz.

Sinan Oğan
MHP Genel Başkan Adayı



Editör: TE Bilisim