Türk kimliği,ülkemizde bir etniklik ve o etnikliğe  aidiyet olarak Değerlendirilemez.Aksine milliyete dayalı bir milletin adıdır.Türk kimliği bir kültürün adıdır ve hakim kültürdür.Etnik guruplar değerlendirildiğinde,o ülkede ki yerleşik ve hakim kültürden değerler manzumesi olarak aykırı olmalıdır.Alışkanlıkları,yaşama tarzı,sevinçleri, farklılıkları ve ayrılıkları ön planda tutulmalıdır...
 Türk kimliği ,alt kimlik veya etnik kimlik seviyesine indirgenerek itibarsızlaştırılmak ve kasten küçültülmek istendiği açıktır.
 Türk kimliği yerine, bir coğrafi adla bütünleşen TÜRKİYELİLİK KİMLİĞİ ; MİLLETİMİZİN ADI’NIN VE TÜRK KİMLİĞİ’NİN REDDİ ANLAMINI TAŞIMAKTADIR.
 En az 5000 yıldır tarih sahnesinde olan ve Ötüken’den, Ergenekon’dan,Kültegin ve Yenisey yazıtlarından itibaren adı TÜRK olan bu milletin adını değiştirmeye ve kimliksiz bırakmaya kimsenin hakkı yoktur haddi de değildir.Birileri istedi diye ne adımızı ne de Milletimizin adının değiştirilmesine ve bunun anayasal sözleşme haline getirilmesine rızamız yoktur.
 Büyük Milletimiz  bir “ KİMLİK TUZAĞI” dayatmalarıyla karşı karşıyadır.

 Türk Kimliği, bir Yunanistan’da, Bulgaristan’da,Makedonya’da veya Kosova’da,Irak’ta,İran’da,Almanya ve Avrupa Ülkelerin’de, bir aidiyet duygusu taşıması ve bunu kabullenmesi olarak ETNİK KİMLİKTİR.Ama,Türkiye’de TÜRK KİMLİĞİ bir etnik kimlik değildir.Her vatandaşın ÜST KİMLİĞİDİR.
 Türk Kimliği,Türkiye coğrafyasında bir etnik kimlik olarak mütaala edilemez.Milletimizin ortak adıdır.Bu açıdan ve sosyolojik bir gerçek olarak da düşündüğümüzde,bir milliyetin içerisinde  farklı etnik guruplar olabilir.Ama bu gurupların bulunması üst kimliğin inkar edilmesi sonucunu doğurmaz.
Bütün dünya milliyetleri kendi içlerinde bütünleşme çabalarını artırırken,kendi içimizde farklılıkları ön plana çıkararak ufalanmaya ve küçülmeye çalışmak,küresel güçlerin,ABD’nin,AB’nin,BOP’ne amaçlarına hizmet  etmekten başka bir yararı olmayacaktır...
 Efendim; “...Türk kelimesi,bir etnisiteyi ifade ediyor ve ırkçılığı çağrıştırıyor ...” diye düşünen monşerlere şunu sormak gerekir!,,Demek ki bunların şuur altlarında bir Türk düşmanlığı ve ırkçılık gizli hapis bir ur gibi kök salmıştır..
 Anayasamızda en çok tartışılan konuların başında yer alan; “..Alt kimlik,üst kimlik, alt kültür,üst kültür, Türkiyelilik, çok kültürlülük ve milliyetçilik...” gibi tartışmaların yer alması küresel güç odaklarının bir oyunudur.
  Kendi ülkelerinde tartışılmayan ve namahrem olan her konu,Türkiye’de ulu orta her kes tarafından ve besleme aydınlar tarafından gün boyu televizyonlarda tartışılması ile ,milletin beyni yıkanmaktadır.
 Bu tartışmaların tümü maksatlıdır. Türkiye’yi küçültmeye ve bölmeye yöneliktir.Maalesef ülkemizde ,milliyetçilik, milliyet, etniklik, etnisite, milli kimlik...gibi konular yarı aydınlar veya “HORMONLU DIŞ DESTEKLİ AYDINLAR” tarafından sürekli suistimal edilen konuların başında gelmektedir..
 Son olarak şunları söyleyebiliriz ki;yukarıda da izah edildiği üzere:
 Etniklik, biyolojik ve antropolojik olmaktan öte, kültürel değerler bütünü olarak,diğer sosyal gurup ve yapılaşmalardan farklı olmayı ifade etmektedir.
 Ülkemizde,yüzyıllardan beridir,Türk Kültürü’ne bağlı olarak yaşayan ve onu kabul etmiş olan alt gurupların,sadece  dil farklılığı gerekçesi ile ayrılık ve  farklı milliyetçilik peşinde koşmaları başlı başına BİR IRKÇILIKTIR.
 Bu da ülkemizde  sosyal  denge  ve  huzuru  bozan  en büyük amillerin başında gelmektedir. Bu temelsiz ırkçı eğilimlerin istekleri doğrultusunda; anayasa’da hakim üst kimliğin çıkartılarak KİMLİKSİZ, HÜVİYETSİZ, İÇİ BOŞALTILMIŞ bir anayasa’nın hiçbir kimseye ve toplumumuza fayda sağlamayacağı açıktır.    12.12.2012
TÜRK OCAKLARI
ÜMRANİYE ŞUBESİ BAŞKANI
AV.FARUK ÜLKER