Dr. Nefi Demirci Hakk'a Yürüdü Dr. Nefi Demirci Hakk'a Yürüdü
Aktif Eğitim-Sen ve Ufuk Sağlık Sen, bazı basın kuruluşlarına operasyon düzenleneceği iddiaları ile daha da görünür olan basın özgürlüğünün kısıtlanmasını Ankara Adliyesi önünde protesto etti. Adliye önünde toplanan kalabalık bir basın açıklaması yaparak 'hukuksuzluklara hayır' demek için meydanlarda olduklarını belirtti.

Protesto eyleminde "Türkiye yarı açık cezaevi", "Hoşgeldin Baas," "Bu yama bu açığı kapamaz", "Bulduğunu çal ulaşamadığına iftira et Yeni AKP ilmihali sayfa 100", "Temizlen gel öyle konuşalım", "Basın emekçisi özgür değilse yalakadır", "Akraba Kollama Partisi", "Biat edene saray etmeyene zindan" ve "Paralel bahane yandaş kadro şahane" gibi pankartlar taşındı.

Aktif Eğitim Sen Başkan Yardımcısı Osman Öztürk, burada bir basın açıklaması yaptı. Öztürk, "Bugün eğitimde adliyede, emniyette hemen hemen kamunun tüm alanlarında haksız hukuksuz uygulamalara imza atılıyor. Tasfiyeler, sürgünler ve haksız biçimde görevden almalar birbirini takip ediyor. Bütün bu yapılanların güzel ülkemize neler kaybettirdiği hiç ama hiç önemsenmiyor. Yetişmiş devlet kadroları hızardan geçiriliyormuşcasına kesilip biçiliyor. Türkiye her geçen gün biraz daha kan kaybediyor, yarın ne olacağı kimse tarafından kestirilemiyor." dedi.

17-25 Aralık'tan bu yana Türkiye'de bir asra yetecek kadar yanlış yapıldı ve yapılmaya devam edildiğini belirten Öztürk, "Bunları yapan irade öylesine fütursuz ki yaptığı hataları söyleme, sorgulama konumunda olan medya organlarını da susturmak ve sindirmek için her şeyi yapıyor." dedi.

Medya özgürlüğüne ilişkin de Öztürk, "Uluslararası Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü verilerine göre dünya basın özgürlüğü sıralamasında Türkiye 180 ülke içinde 154. sıraya gerilemiş durumda. Öte yandan kamu çalışanları siyasi görüş ya da etnik kökenlerine göre fişleniyor, ayrımcılığa tabi tutuluyor hakları ellerinden alınıyor." şeklinde konuştu.

Öztürk son olarak şu ifadeleri kullandı: "Biz de Aktif Eğitim-Sen ve Ufuk Sağlık Sen olarak bu onurlu, haklı, vicdanlı mücadelenin arkasında ve yanında olacağız. Üyelerimizden ve aziz milletimizden aldığımız güçle gerçekleri korkmadan söyleyecek ve haksızlıklar karşısında asla susmayacağız. İnancımız gereği çok iyi biliyoruz ki zulmün ayyuka çıktığı bir yerde zalimler kadar zulme rıza gösterenler de sorumludur."

Öztürk'ün konuşması sık sık "Hak yiyen hakka karşı gelmiştir", "Adalet bir gün sana da lazım", "Paralel bahane yandaş kadro şahane" ve "Özgür basın engellenemez" şeklinde sloganlarla kesildi.

Grup, basın açıklamasını yaptıktan sonra sessizce dağıldı.

Editör: TE Bilisim