Yükselen Milliyetçilik Niçin Aynı Oranda Siyasi Temsile Yansımıyor? Yükselen Milliyetçilik Niçin Aynı Oranda Siyasi Temsile Yansımıyor?
Ankara polisi, bir hafta süren uygulama sonucunda çeşitli suçlara karışan 36 kişiyi suçüstü yakaladı. Uygulamaya takılan ve hakkında arama kararı olduğu ortaya çıkan 415 kişi gözaltına alındı. Uygulama boyunca, ayrıca çok sayıda silah ve bu silahlara ait fişekler ele geçirildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Ankara 7.Sulh Ceza Hâkimliği’ nin arama kararına istinaden uygulama gerçekleştirdi. 20 Ocak - 27 Ocak tarihlerini kapsayan uygulama, Altındağ, Çankaya, Keçiören, Mamak, Yenimahalle ve Pursaklar ilçelerinde yapıldı. Ekipler sorumlu olduğu bölgelerde, cadde, sokak, umuma açık yerler ile bu yerlerde bulunan kişilerin üzerleri ve araçlarında geniş çaplı arama yaptı. Bir haftalık çalışma sonucunda, 11 bin 482 kişinin GBT’sine bakılırken, çeşitli suçlardan arandığı tespit edilen 415 kişi gözaltına alındı. Hırsızlık, yankesicilik ve dolandırıcılık olayına karışan 36 kişi suçüstü yakalandı. Bin 381 aracı sorgulayan emniyet güçleri, 12 çalıntı otomobili bulurken, 136 modifiyeli araca işlem yaptı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, 68 umuma açık işyerinde, 225 şahsa da idari işlem yapıldığı belirtildi. Yapılan bir haftalık uygulamada, 44 adet ruhsatsız tabanca, 18 belgesiz pompalı tüfek, 18 adet kurusıkı silah, 7 adet kesici ve delici alet; 587 adet değişik çapta fişek, 3 bin 856 gram uyuşturucu madde, bin 233 adet uyuşturucu hap ile 14 bin 073 adet kaçak bandrolsüz sigaranın ele geçirildiği duyuruldu.

Editör: TE Bilisim