Türkmen Yolbaşçısı ve büyük mücadele kahramanı Dr. Nefi Demirci'nin ardından... Türkmen Yolbaşçısı ve büyük mücadele kahramanı Dr. Nefi Demirci'nin ardından...
Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, minibüslere yönelik denetimlerine devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi zabıta ekiplerinin minibüs denetlemelerinde kabahat tespit edilen 97 araçtan 35’ini trafikten men ederek parka çekti. Ayrıca 800 adet araca normal, 250 adet araç ise muhtelif suçlardan dolayı ihtar edildi.

    Zabıta Daire Başkanlığı Ulaşım Trafik Merkez Amirliği, 2013 yılı 1 Ocak ile 4 Mart tarihleri arasında vatandaşların minibüs şikayetleriyle ilgili yaptığı işlemlerle ilgili neticeyi açıkladı.

    Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Mehmet Ercan, denetimlerde personel takviyesi yapılarak ekip sayısının artırıldığını söyledi. Mehmet Ercan, rutin denetimlerin yanı sıra vatandaşlardan gelen şikayetlerin de değerlendirildiğini ifade ederek, araçların kurallara uygunluk yönünden denetlendiğini, uymayanlar hakkında tutanak tutularak, Encümene sevk edilip, cezai işlem uygulanabildiğini anlattı. Ercan, Ulaşım Trafik Merkez Amirliği tarafından yapılan denetimlerle özellikle yaka kartı, kılık kıyafet, yolcuya nazik davranmak, sigara içilmemesi gibi hususlara dikkat edildiğini hatırlattı.

    Vatandaşların minibüslerle ilgili Alo 153 nolu Mavi Masa hattına şikayetlerini bildirilebileceğini kaydeden Mehmet Ercan, “Minibüs denetlemelerinde kabahat tespit edilen 97 araçtan 35’ini trafikten men ederek parka çekildi. Ayrıca 800 adet araca normal, 250 adet araç ise muhtelif suçlardan dolayı ihtar edildi.” dedi.

    DENETİMDE NELERE DİKKAT EDİLİYOR

    Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin denetimlerinde; sigara içenlere, orijinallerinin dışında aksesuar takanlara, yırtık, kirli döşeme ile faaliyette bulunanlara, gereksiz klakson çalan, havalı klakson bulunduranlara, susturucusu olmayan ya da orijinalini kasıtlı olarak değiştiren, patlak ve arızalı susturucu ile gürültülü ve tehlikeli araç kullananlara, çalıştığı hattı belirten hat yazısı, protokol numarası, yan ve ön yazıları olmayanlara, belirlenen rengin dışında araçlarını boyatanlara, belirlenen hat dışına çıkanlara, fazla yolcu alanlara, servise geç çıkan ve erken ayrılanlara, protokol gereğince son durağa kadar (hattında) gitmeyip dönüş yapanlara, yolcusunu başka minibüse aktaranlara, müşteriye kaba davranan, araçtan indiren ya da bindirmeyenlere, kılık kıyafeti bozuk olanlara, ücret tarifesini, ilgili şikayet mercilerinin telefon numaralarını belirten levhayı asmayanlara, şoför tanıtım kartı olmayanlara, yangın söndürme cihazı, ilk yardım çantası, reflektör, hava şartlarına göre zincir-çekme halatı bulundurmayanlar hakkında işlem yapılıyor.

Editör: TE Bilisim