Van Ermeni isyanının 109. Yıldönümünde dikkat edilmesi gerekenler Van Ermeni isyanının 109. Yıldönümünde dikkat edilmesi gerekenler
Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesinde terör örgütü DAEŞ üyesi oldukları iddiasıyla 17 sanığın yargılandığı davada tutuklu sanık kalmadı.

Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya 3'u tutuklu 14 sanık ve avukatları katıldı. Tutuklu sanıklardan Mehdi Tatlıbal savunmasında hakkındaki suçlamaları reddederek, önceki ifadelerini tekrarladı beraat talebinde bulundu. Diğer tutuklu sanık Ahmet Deligöz de hiçbir terör örgütüyle bağlantısının olmadığını belirterek tahliyesini istedi. Tutuklu sanık Kemal Yaradılmış da herhangi bir örgütle bağlantısının bulunmadığını iddia ederek beraat istedi. Verilen aranın ardından kararını açıklayan Mahkeme heyeti, 3 tutuklu sanığın da yurt dışına çıkış yasağı şartıyla tahliyesine, firari sanıklarlardan Bayram Tatlıbal ve Sürhan Tatlıbal hakkındaki yakalama kararının da devamına karar vererek duruşmayı erteledi. Tahliye kararının ardından 17 sanığın yargılandığı davada tutuklu sanık kalmadı. 17 sanık hakkında hazırlanan İddianamede, şüphelilerin "terör örgütü üyeliği" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.
Cihan

Editör: TE Bilisim