Türkçüler Bayramının Hüzün Verici Öyküsü! Türkçüler Bayramının Hüzün Verici Öyküsü!
Bu yıl 52.’si düzenlenen Antalya Uluslararası Film Festivali’nin galası renkli görüntülere sahne oldu. Ünlü oyuncular kırmızı halıdan geçti. Gecede Yaşam Boyu Onur Ödülleri sahiplerine verildi.

Yeşilçam’ın yıldızlarından Türkan Şoray, Ayşen Gruda, dünyaca ünlü sanatçılar, Mena Suvari, Kathleen Turner, Catherine Deneuve, Jeremy Irons kırmızı halıdan geçerek organizasyonun yapıldığı Cam Piramit’e geldi. Açılış konuşmalarının ardından Antalya Uluslararası Film Festivali Yaşam Boyu Onur Ödülleri sahiplerine verildi. Kathleen Turner ödülünü Ömer Vargı ve Mena Suvari'nin elinden aldı. Erden Kıral ödülünü ise Yüksel Aksu takdim etti.

Yaşam Boyu Onur Ödülü alan isimlerden Ayşen Gruda ödülünü denizde boğulduktan sonra kıya vuran, mültecilerin simgesi haline gelen Suriyeli Aylan bebeğe adadı. Gruda ödülü aldığı sırada yaptığı konuşmada: “Bütün dünya duysun: Bu ödülü Aylan bebek için alıyorum. Hırslı siyasetçi amcalar ve teyzeler nedeniyle okula gidemeyen Aylan bebek adına bu ödülü alıyorum. Bütün dünya duysun.” Gruda'nın bu konuşması sanatseverlerden büyük alkış aldı.

Catherine Deneuve ise ödülünü Türk sinemasının en bilindik isimlerinden olan Türkan Şoray’ın elinden aldı. Yıldırım Önal Anı Ödülü'nü ise Tarık Ünlüoğlu'nun ellerinde Tijen Par aldı. Ödül alan diğer bir isim ise dünyaca ünlü oyuncu Jeremy Irons ve Kayahan Yıldızoğlu oldu.


Editör: TE Bilisim