Soruyoruz sahi hangi Arap ülkesi hangi haklı meselemizde Türkiye’nin yanında Türkiye’nin yanında saf tuttu?

İstisnalar hariç hangisi bir Macaristan kadar oldu?

İslam ülkeleri hep birlikte Arap kimliğine büründü?

Bizde Türk olduğumuz için hiç müştereğimiz kalmadı ve yan çizgiler. Geçmişte ya Saddam’ın ya Esad’ın yanında oldular. Türkiye’nin ne uluslararası hukuktan güvenlik kaygıları ya da hakları veya inanç müştereğinin hiç bir pozitif karşılığı yokmuş. Tam bir hayal kırıklığı yaşadık. Hep böyle oldu. Böyle gelmiş böyle gider Türk milleti ve tarihteki kurduğu tüm devletler bu vefasızlığı hep yaşadı ama Efendimize hürmeten hasıraltı edildi.

Ama bu acı bedeli birlikte ödemeye devam ediyoruz. Yani özetle Suriyelilere Türkiye’de Muhacirin algısı oluşturulurken PKK/PYD ve İsrail onların öz topraklarına Kürdistan (2.İsrail) kuruluyor. Suriyelilere ilerde Suriye El Muhaberat İstihbarat Örgütü üzerinden Esad’a Türkiye’yi dizayn ettirmek isteyeceklerdir.

Bilmediğimiz başka hangi filim fırıldaklık dönüyor bunu zaman gösterecektir.

Arapçılığın bizdeki adı ümmetçilik sahi hangi Arap ülkesi haklı davalarında Türkiye’nin yanında yer aldı? Biz tüm haklı davalarımızda İslam adına Arap Ülkelerinden destek beklerken destek Turancı Hıristiyan Macaristan’dan geldi.

Hatta daha ileri giderek Suriye ve Irak’a yapılan uluslararası hukuktan doğan haklarımıza dayanan sınır ötesi operasyonlarına en çok karşı çıkan Arap ülkeleri olmadı mı?

Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli

Türkiye Mescidi Aksaya kol kanat gerip dünyayı ayağa kaldırırken İslam’ın sancaktarı Sultan Fatih’in hatırası Ayasofya Cami yeniden ibadete açılırken Arap Ülkeleri derin sessizliğe boğuldu!

Türk milleti kahir ekseriyetle Peygamber efendimiz (SAV) ümmeti ama Arapçı(Ümmetçi) değil saf duru Onun Sünneti ve Allah’ın dininin mütevazi hizmetkarıdır.

“Ne mutlu Türküm diyene” çünkü bizim milli kimliğimiz Türklük bu sözle kıble istikametinde şekillenmiştir. Türk demek dünyada asırlardır Müslüman demektir. Soydaşımız Türkler ırkımız olarak Allah’ın yarattığı ırkımızdır.

SABRİ ŞENEL / 18.7.2020

Editör: TE Bilisim