Turhan Çömez: Diyanet halktan topladığı 1 milyar lirayı İngilizlere vermiş Turhan Çömez: Diyanet halktan topladığı 1 milyar lirayı İngilizlere vermiş
 “ATATÜRK İNGİLİZLERLE ANLAŞIP OSMANLIYI YIKTI, CUMHURİYETİ İLAN ETTİ ” iddiasının doğruluğunu anlamak için İngilizlerin milli mücadele Atatürk’le olan ilişkilerini incelemek gerekir.

O vakit :

BİZ SUSALIM, BELGELER KONUŞSUN.

1 - Bakalım İngilizler cumhuriyeti ilan etmesi için Atatürk'e nasıl destek (!) olmuşlar? Mesela İngilizlerin Bandırma vapurunu batırma girişimini hepimiz biliriz. Mustafa Sagir'i isimli casusu Atatürk'ü öldürmek üzere gönderdiklerini de. Peki ya bilmediklerimiz?

2- Daha önce hiç duymadığınız bilgilere hazır olun. Başlıyoruz. Kronolojik sıraya göre göreceğiz.

İngilizler İstanbul'a dönmeyen Atatürk'ü Erzurum'da bulunduğu sırada öldürmek için Sofi Ziya ve Ahmet Nuri ile birlikte yirmi kişiyi görevlendirildiler.

3-İngilizler Mayıs 1920’de Atatürk'ü öldürmek için hain bir plan yaparlar. Erzincan'dan İstanbul'a gelen tetikçi İngiliz general, Damat Ferit, Kürt Tealici Necmeddin ve Said Molla ile görüşür ve pazarlık başlar. Atatürk'e atılacak her bir kurşunun fiyatı belirlenir

4-Bu arada İngiliz casus Mustafa sagir, Hindistan müslümanlarının temsilcisi kılığında Ankara'ya gelir ve büyük ilgi toplar. Amacının Atatürk'ü de Afgan kralı gibi öldürmek olduğu Türk istihbaratınca ortaya çıkan Sagir, mahkemede suçunu itiraf eder, idam edilir.

5- Ne pahasına olursa olsun Milli mücadeleyi bitirmek isteyen İngilizler, Atatürk'ü öldürmek için 1921'de maaşlı bir suikast timi kurup Anadolu'ya gönderirler. Tetikçilere 150, İstanbul'daki ailelerine 10.000 lira verilir. Kürt Zeki diye birisi de ayrıca gönderilir.

6-Atatürk’ten kurtulmak için işi sıkı tutan İngilizler Mevlüt Efendi adlı birisiyle, daha önce Anadolu'ya gönderdikleri maaşlı suikast timine para ve talimat gönderirler.

7-Bu sefer Atatürk ve arkadaşlarına suikast hazırlığında olan yalnız İngilizler değil, tüm itilaf hükümetleri.

8-İngilizler bizzat ünlü işgal subayı BENNETT'ı Atatürk'ü öldürmekle görevlendiriyorlar. Buraya dikkat. Bennett kim? Hani şu ATATÜRK'E VİZE VEREN, "Atatürk İngilizlere yakındı, onu Samsun'a ben gönderdim" diyen İngiliz.

9- Atatürk'ü öldürmek üzere Anadolu'ya geçeceği belirlenen İngiliz subayı Bennett'ın eşkali ilgili yerlere bildirilip dikkatli olunması isteniyor.

10-İngilizlerden Atatürk'e yeni bir suikast girişimi daha geliyor. İstanbul'daki maaşlı İngiliz ajanı işbirlikçi polis müdürü Tahsin, hoca kılığındaki suikastçıları Anadolu'ya gönderiyor.

11- İngilizlerle işbirliği içinde olan Atatürk değil, Vahdettin’dir. Paylaştıklarımız yalnızca fragman niteliğinde. Çok daha fazla bilgi ve belge kitaplarımızda mevcut. Okuyalım, okutalım.

Teşekkürler

Editör: TE Bilisim