AKP’nin “Yeni Anayasa” tuzağı! AKP’nin “Yeni Anayasa” tuzağı!
Bursa Barosu Avukatlarından Demokrat Parti Bursa il Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Mustafa Canbaz, özgür medyaya yönelik düzenlenen operasyona tepki gösterdi. Avukat Canbaz, "Tutuklama talebinin de çok keyfi olduğunu düşünüyorum. Üstlerine, bu işi yaptıranlara, ‘Biz bunu tutuklattık, bak işte bunlar zaten hak etmişti’ mesajı vermek için yukarıdan gelen talebe cevap verildiğini düşünüyorum." dedi.

Gözaltına alınan şüphelilerin ifadesinin hemen alınması gerektiğine işaret eden Avukat Canbaz, şunları kaydetti: "Şüphelilere hiçbir şey sorulmadan emniyetteki şüpheli odalarına alındılar ve bir gün bekletildi. Ertesi gün sağlık kontrolüne götürüldüler. Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı’nın o aşamada medyayla halkla teması söz konusu olunca bu defa ikinci sağlık kontrolüne götürülmesi durumunda aynı şeylerin yaşanmaması için, çok uzak bir hastaneye sevki sağlandı. Şüphelilerin toplumla ilişki kurmaları, mesaj vermeleri engellenmiş oldu. Emniyette ilk 24 saat içerisinde ifade alınma işlemi kimlik tespiti bile yapılmadan üçüncü gün geçirildi. Yasal zorunluluk kapsamında dördüncü gün ifade alma işlemine başladılar. Verilecek karar zaten belliydi. Hastane işlemleri, emniyette bekletmeler gibi uygulamalar yaşandı."

Şüphelilerin, dört günlük yasal zorunluluk süresi içerisinde ifade alınmadan bekletildiğine dikkat çeken Avukat Canbaz, "Adeta insan hakları ihlali yapılan, psikolojik işkence yapılan şüphelilerle bir şekilde onları manevi baskı altında tutup bezdirmek istediler. Bir ölçüde başarıldığını düşünüyorum. Moral bozukluğu söz konusu değil ama bıktırma işlemi yapılmış oldu. Anayasal zorunluluk olarak dördüncü gün sonunda mahkemeye sevk edildi. Bu tutuklama talebinin de çok keyfi olduğunu düşünüyorum. Üstlerine, bu işi yaptıranlara, ‘Biz bunu tutuklattık, bak işte bunlar zaten hak etmişti’ mesajı vermek için yukarıdan gelen talebe cevap verildiğini düşünüyorum." diye konuştu.

Editör: TE Bilisim