‘Türk Kimliğinin Kaynakları’ ‘Türk Kimliğinin Kaynakları’
Kimse Yok Mu Derneği avukatı Muhittin Yılmaz, Danıştay’ın 20 Kasım 2014 tarihli kararı ile ’nin ‘izinsiz yardım toplama’ yetkisini kaldıran Bakanlar Kurulu kararının yürütmesini durdurması ile ilgili açıklama yaptı.

Avukat Yılmaz, oy birliği ile alınan kararda Kimse Yok Mu'nun faaliyetlerinde hesap verebilir, şeffaf ve güvenilir olduğu hususlarına yer vermesi bugüne kadar ki söylemlerde de haklılıklarını teyit etmiş olduğunu belirterek, derneğin ‘izin almadan yardım toplama’ yetkisini kaldıran Bakanlar Kurulu kararının hukuki dayanaktan yoksun olduğunun ortaya konulduğunu ifade etti.

'BU SÜREÇTEN FİİLEN EN FAZLA ZARARI GÖRE DERNEK VASITASI İLE YARDIM ALAN YÜZ BİNLERCE İHTİYAÇ SAHİBİ OLMUŞTUR'

Yürütme durdurma kararı ile birlikte hayırsever vicdanlar ve yardıma muhtaç yüzbinlerce ihtiyaç sahibinin rahatladığını ifade eden Yılmaz, şunları söyledi:
"Bu süreçten fiilen en fazla zararı göre dernek vasıtası ile yardım alan yüzbinlerce ihtiyaç sahibi olmuştur. Dernek hakkında karalama kampanyası yürüten medyanın, hukuksuz talimatı verenlerin, hukuksuz raporları yazanların ve izinsiz yardım toplaya yetkisini kaldıranların süreçten dolayı mağdur edilen ihtiyaç sahiplerinden özür dilemesi gerekmektedir. Sürecin başından beri ifade ettiğimiz üzere idare son zamanlarda Kimse Yok Mu Derneği hakkında hukuka aykırı birçok zincirleme eylem ve işlemler yapmış, suçlar işlemiştir. Bu süreç iradenin elindeki kamu gücünü bir yardım derneği hakkında bile olsa baskı aracına dönüştürmesi acısından manidardır."

Yılmaz, ayrıca bugün itibarı ile idareye, GSM şirketlerine ve bankalara, Bakanlar Kurulu kararından kaynaklı tüm kısıtlama ve engellemelerin ivedilikle kaldırılması için başvuruda bulunacakları bilgisini verdi.

Editör: TE Bilisim