Zafer Partisi Ümraniye İlçe Teşkilatı şehit olan altı askerimiz için yürüyüş.. Zafer Partisi Ümraniye İlçe Teşkilatı şehit olan altı askerimiz için yürüyüş..

TÜRK’E VERİLEN NAMERTLİK EMRİ GEÇERSİZDİR!
Dr. A. Erhan Ayberk


Geçenlerde son muhalif kongrede yorumlarıyla dikkat çeken bir dostuma, sırf doğruları söylediği için gelip hakaret eden bir profilin peşine düştüm.

Yaptığının büyük günah olduğunu ve hakaret ettiği kişinin davaya hizmetlerini anlatmaya çalıştım. 

Diyecek bir şeyi kalmayınca;

 "Emir demiri keser!" dedi.


Anlamazdan geldim...  Delikanlı, "bize talimatla küfrettiriyorlar, sahibimin talimatına karşı gelemem" demeye getiriyor.  Fakat, ben bunu hiç bir Ülkücüye yakıştıramadığım için anlamazdan geliyorum.

Belli ki, Genel Merkezin yakınlarındaki “kraldan fazla kralcı” birisi, reisi olarak ona, hakaret etme emrini vermişti.

Yahu be kardeşim, biz bunca zaman neyin mücadelesini verdik? Türk gencine haksız olan kimsenin kapısında köpek olmama şuuru ve onurunu kazandırmaya çalıştık. Profilinden otuzlu yaşlarda olduğunu gördüğüm genç, bana.. "sahibim neyi emrediyorsa benim doğrum o’dur!" diyor!!!

Sanırım her kim koyduysa önce bu anlayışın değişmesi gerekiyor. 

Evet, kayıtsız şartsız liderin emrindeyiz ama kimse kusura bakmasın, lider "git, babanı kes!" diye emir verdiğinde, de uyacak değiliz. Ülkücülük bunu gerektirir. 

Ülkücü her zaman aklını kullanmalıdır.

Tâ, 1.100 yıl önce Kutadgu Bilig'de, Türk'e "aklın gösterdiği yolda yürümesi" tembihlenmiştir. Kitap oradadır. (1)

1.400 yıllık Bilge Kağan yazıtları da oradadır. (2)  

Hiç birinde "size namertlik emredilirse, yapın!" denmez. 

Türk'ün pusulası, AKLI ve eşsiz FERASETİDİR (sezgisidir). O sezgi, 10.000 yıllık “Türk Kültür  DNA’ sı” ndan gelen kodlarla çalışmaktadır.

Kimse Türk'ün bu özelliğini alıp onu "kul" a dönüştürmemelidir.

Gence çok üzüldüm ama şu an için yapacak başka bir şey yoktu. Bu anlayışı değiştirmeden bu gençler böyle zehirlenecek maalesef. Yolumuzun çok uzun olduğu anlaşılıyor.

Özetlersek;

TÜRK OLANA VERİLEN NAMERTLİK EMRİ, SONSUZA KADAR GEÇERSİZDİR!

Bu talimatı verecek olanlar da, alıp uygulayanlar da; öncelikle bunu bilsin ve yol yakınken geri dönsün.

__________________

(1) Kutadgu Bilig’de AKIL’ı temsil eden insanlaştırılmış şahsiyet, ÖGDÜLMİŞ’dir.  Kut’u yani  Tanrısal iktidarı sembolleştiren AYTOLDI’nın oğludur.  Kısaca iktidar sahibinin en büyük meyvesi akıl’dır.  Akla uymayan hiçbir lider emri uygulanamaz.  O emir, aklı içinde barındırmak zorundadır.

(2) Bilge Kağan yazıtları, Türk budununa öğütler vermektedir. Türk’e sürekli adil olmayı emretmektedir. Silahlı olan silahsıza, atlı olan yayaya o şekilde saldırmasın denilmektedir. Adalet konusunda bu kadar hassasiyet gösteren Bilge Kağan atamız, elbette ki namertliğe de lider emri diye hoş bakamaz.


(Haberalp)

Editör: TE Bilisim