Türk vatandaşlarına Avrupa yok! Üç ülke vize başvurularını kapattı Türk vatandaşlarına Avrupa yok! Üç ülke vize başvurularını kapattı
Mersin İl Kültür ve Turizm Müdürü Bahaettin Karahanoğlu, Aynalıgöl Mağarası’nın bir eşinin Türkiye’nin hiçbir yerinde görülemeyeceğini belirterek, bu doğa harikası mağaranın turizme kazandırılması gerektiğini söyledi.

Karahanoğlu Aynalıgöl Magarası'nda basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Türkiye’de hiçbir mağaranın Aynalıgöl ile karşılaştırılamayacağının altını çizen Karahanoğlu, söz konusu mağarayı yeryüzü cenneti olarak nitelendirerek, "Burası herkesin gelmesi gereken bir yer. Aynalıgöl'ü tüm dünyaya sunmamız ve yılda en az 100 bin kişiyi burasıyla buluşturmamız lazım." dedi.

1999 yılında bulunan mağarayla ilgili olarak düşüncelerini dil getiren Karahanoğlu, "Yeryüzünden 50 metre derinlikte bulunan mağaramız, 30 milyon yıllık kalkeloik yapıdan oluşan bir doğa harikasıdır. Milyonlarca yıllık el değmemiş bir yeryüzü cenneti olan Aynalıgöl, dünyanın tüm zenginliklerini taçlandıran bir yapıdadır. 150 metre uzunluğunda ve 30 metre genişliğindeki gölümüz, tabiat harikalarını anlamlandırıyor. Göle Akdeniz’in eşsiz mavisi hissedilerek geliniyor." diye konuştu.

Editör: TE Bilisim