Türk vatandaşlarına Avrupa yok! Üç ülke vize başvurularını kapattı Türk vatandaşlarına Avrupa yok! Üç ülke vize başvurularını kapattı
Tunceli'ye ziyarette bulunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Dersim isyanına katılanların devrin bölücü teröristleri olduğunu söyledi. Bahçeli'nin bu sözleri valilik önünde bulunan bazı vatandaşlar tarafından protesto edilince kısa süreli gerginlik oluştu.

    Başbakan Ahmet Davutoğlu ile restleşmesinin ardından Tunceli'ye gelen Bahçeli, valiliğe ziyaret etti. Ziyaretin ardından Tunceli Valiliği önünde açıklama yapan Bahçeli, "Bugün buraya 1.000 yıllık kardeşliği pekiştirmek için geldim. Tuncelili kardeşlerimle hasret gidermeye geldim. Aramıza örülen nifak duvarlarını yıkmak için Tunceli’deyim. Kurulan tuzakları bozmak, kapatılmak istenen gönül yollarını açmak için Tunceli'deyim. Buluşmamızı istemeyenler dedikodu yaptılar. Tunceli'ye gelmemizi sanki hasım bir ülkeyi ziyaret ediyormuşum gibi sabote etmeye ve engellemeye kalkıştılar." dedi.

    Davutoğlu'nun icazet altında Başbakanlık yaptığını söyleyen Bahçeli, şöyle konuştu: "Sayın Davutoğlu, geçtiğimiz salı günü şahsıma meydan okumuştu. Cesaretimi sınamış, yürekli olup olmadığımı sorgulamıştı. Başbakan öylesine çıldırmıştı ki 'Buyurun gidin bu söylediklerinizi Tunceli’de de söyleyin, cesaretiniz ve yüreğiniz varsa..' diyerek denge ve kontrolünü bütünüyle kaybetmişti. İşte Tunceli’deyim. Türk milletinin güzide evlatları ile bir aradayım. Devlet, milletiyle Tunceli’dedir. Bizim vatan topraklarında gidemeyeceğimiz bir yerimiz yoktur. Hepimiz büyük Türk milletinin onurlu evlatlarıyız. Biz Türkiye’nin her yerinde birlik ve beraberlik mesajı veriyoruz."

    Dünyanın neresinde olursa olsun halkının güvenini ve desteğini almış meşru bir devletin kendisine yönelmiş tehlikeleri önlemek ve bertaraf etmekle mükellef olduğunu ifade eden Bahçeli şöyle devam etti: "Hukuk bunu emretmektedir. İç ve dış mihraklara karşı uyanık durmalıyız. Hiçbir ahlaksız sürece müsamaha gösterilemez. Milleti bölmeye çalışan hiçbir kötü habis ve çevreye izin verilemez. 1937-38’de Tunceli’de baş gösterenler bir isyandır. Bu isyana karışanlar da devrin bölücü teröristleridir. Hiçbir teröristin dini, milliyeti, nesebi, kimliği, etnik kökeni önemli olmayacaktır. Elinde silahla dağda gezen topraklarımızdan pay kapmak isteyen masum vatandaşlarımıza kasteden hiçbir bedbaht mazlum görülemeyecektir. Bunların özürler dilenerek, hürmet ve hayranlıkla yad ettiğimiz evladı Kerbela’dan addedilmesi hakarettir."

    Bahçeli'nin Dersim vurgusuna, valilik önünde bulunan bazı vatandaşlar tepki gösterdi. Bunun üzerine Ülkücü gruptan 'Devletin başına Devlet gelecek' sloganları yükselmeye başladı. Kısa süreli gerginlik, polislerin protestocu şahısları uzaklaştırması ile sona erdi.

Editör: TE Bilisim