Dr. Nefi Demirci Hakk'a Yürüdü Dr. Nefi Demirci Hakk'a Yürüdü
 MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, önceki gün Hürriyet yazarı Ahmet Hakan'a partisinin genel merkezinde röportaj verdi. Koalisyon tartışmalarından AK Parti hükümetine, çözüm sürecinden erken seçime kadar birçok tartışmalı konuda görüşlerini aktaran Devlet Bahçeli'nin röportaj sırasında çekilen fotoğrafları da servis edildi.
Bahçeli'nin röportajda elinde ince belli bardaktan çay içtiği fotoğrafı Hürriyet'in internet sayfasında yayınlanınca ortalık bir anda karıştı.

Ramazan ayında gündüz vakti yapılan röportajdaki fotoğraf daha sonra partiden ve okurlardan gelen uyarı üzerine kaldırarak 'Bahçeli oruç tutmuyor mu?' ya da 'Rahatsızlığı nedeniyle tutmuyorsa da fotoğraf neden verildi?' polemiğinin önüne geçilmek istendi.

Bahçeli ile röportajı yapan Ahmet Hakan’da twitter üzerinden bir açıklama yaparak fotoğrafın arşiv fotoğrafı olduğunu belirtti. Hakan, açıklamasında “Bahçeli röportajında yayınlanan "bahçeli cay içerken" fotoğrafı, arşiv fotoğrafıdır. Bahçeli'nin daha önce çekilmiş bir fotoğrafıdır. Bizim görüşme yaptığımız gunduz saatinde bahçeli niyetli olduğu icin cay içmemiştir. tezvirat yapanlar her acıdan utanmalıdır.” İfadelerini kullandı. 

DEVLET BEY’E HAKSIZLIK YAPMAYALIM

Ahmet Hakan’ın bu açıklamalarının ardından Rotahaber’in “fotoğraflardaki takım elbiselerin de aynı olduğu yönünde tespitler yapılıyor buna ne diyeceksiniz sorusuna şu cevabı verdi.

"Yalan mı söylüyoruz yani Arşivden fotoğraf aranmış…. Ayni Gömlek aynı kravat aynı ceketli bir fotoğraf bulunmuş. Foto muhabiri yoktu yanımızda… Cepten sadece ikili fotoğraf çekildi. Devlet Bey oruçluydu. Kimse bir şey yemedi içmedi. Adama haksızlık yapmayalım."

Aynı fotoğraf gazete baskısında ise çay bardağının üzerine yazı basıldı ve görüntü gizlenerek verildi.

İşte gazetenin internet sayfasından kaldırılan fotoğraf ve gazetede montajlanan hali:



MHP'DEN DE AÇIKLAMA GELDİ

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili E. Semih Yalçın, Hürriyet gazetesinin internet sitesinde Ahmet Hakan Coşkun ile yapılan mülakatla alakalı olarak kullanılan, Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin çay içerken çekilmiş fotoğrafının arşiv olduğunu söyledi. Yalçın, “Bu görüşme sırasında Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli niyetli olduğu için çay içmemiştir.” dedi.

Semih Yalçın konuya ilişkin yazılı açıklamasında, “Bu fotoğraf, bir arşiv fotoğrafıdır. Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli'nin daha önce çekilmiş bir fotoğrafıdır. Bu görüşme sırasında Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli niyetli olduğu için çay içmemiştir. Görüşmede hiç kimseye çay ikramı yapılmamıştır. Bu fotoğraf üzerinden tezvirat yapanlar kendi durumlarını bir daha gözden geçirmelidir.” ifadelerini kullandı. 

Editör: TE Bilisim