Yükselen Milliyetçilik Niçin Aynı Oranda Siyasi Temsile Yansımıyor? Yükselen Milliyetçilik Niçin Aynı Oranda Siyasi Temsile Yansımıyor?
 Başbakan Tayyip Erdoğan, AKP genişletilmiş il başkanları toplantısında konuştu. CHP’ye çok sert eleştirilerde bulunan Erdoğan, “Kanlı terör örgütünü bildirisini alın kenara koyun bu CHP milletvekilinin ifadelerini alın bir kenara koyun aynı dili göreceksiniz” dedi.

İşte Başbakan Erdoğan’ın konuşmasından o sözler: ”Terör kimi neyi hedef alırsa kötüdür. Bir siyasi partiyi hedef alan terör hepsinden kötüdür. Kanlı terör örgütünü bildirisini alın kenara koyun bu CHP milletvekilinin ifadelerini alın bir kenara koyun aynı dili göreceksiniz. CHP genel başkanının bu taşeron örgütüne karşı bir tek olumsuz ifadesini bulamazsınız. Tam tersine CHP genel başkanı eli kanlı örgütün sırtını sıvazlamak gibi vahim bir durumun içindedir. Çirkin muhalefet görmek isteyen varsa CHP’nin tavrına baksın. Bizde öyle bir muhalefet var ki eğer düşman topraklarımıza girip ‘sizi AK Parti’den kurtaracağız’ dese muhalefet gidip onun boynuna sarılacak.”

Erdoğan konuşmasında MHP’yi ve MHP lideri Bahçeli’yi de hedef aldı.” MHP Genel Başkanına soruyorum” diyen Erdoğan, “Slogan atmada küfür etmede hakaret etmede maşallah üzerine yok. İyisin güzelsin de sen bu ülke için bugüne kadar ne yaptın. Onu söyle. Çıkar otobüs üzerinden halat fırlatır. Onu çımacılar yapsın sen siyasetçisin. MHP’ye gönül veren kardeşlerime söylüyorum böyle bir genel başkanla nereye varacaksınız” dedi.

Başbakan, Diyarbakır’da dün yapılan nevruz kutlamalarında meydanda Türk Bayrağı olmamasını da eleştirdi. Erdoğan, “Ay yıldızlı bayrağımızın olmaması süreci sabote etmeye yönelik bir sabotaj girişimidir. Biz isterdik ki BDP böyle ucuz bir provokasyon girişiminin içinde olmasın” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim