Eski ATO Başkanvekili Mehmet Aypek koruması tarafından öldürüldü Eski ATO Başkanvekili Mehmet Aypek koruması tarafından öldürüldü
 BAŞKANLIK SİSTEMİ NİÇİN TÜRKİYE'YE ÖZGÜ DEMOKRATİK KRALLIK OLUR? (İŞTE İSPATI)

Rejim değişikliği olmazsa Osmanlı devam etse İstanbul'dan Ankara'ya Fransız vizesi ve Dolmabahçe açıklarında demirleyen İngiliz zırhlısı nerede ise sarayın tuvalet ihtiyacına bile karışıyordu. O şartlarda yönetim devam etse ilahi hakikatlerden adaletten sapan saray yönetimi ve devlet yönetimi şayet devam etseydi son padişah olarak Abdülhamit’in torunu Osman Ertuğrul’u işbaşına getirecekti.

O gün başlatılan ve bir asırlık tecrübe ile bizim Ortadoğu rejimlerinden biri olmamamızı sağlayan binlerce yıllık devlet gelenekleri Atatürk ve silah arkadaşlarının müthiş öngörü demokratik kişilikleri büyük değişim ve dönüşüm sürecini başlatmıştır. Üniter yapımız kamu geleneklerinin siyasal ve sosyal dokumuzun özeti toplumsal uzlaşma iradesi birlikte var olmanın en makul modelidir. Demokratik ülkelerdeki kuvvetler ayrılığı bizde de sistemin güvencesidir. Bununla oynamak yasama yürütme ve yargının tek elde toplanması olan başkanlık sistemi Türkiye şartlarında demokratik padişahlık olarak ortaya çıkacağını son günlerde birlikte müşahede ettik. Yüksek yargı organlarının fiilen yürütmenin başı rolüne soyunan sayın Cumhurbaşkanınca birlikte sanki emir komuta görüntüsü vermesi İzmir Bayraklıda gece toplanan kalabalığın Erdoğan’a" işte asker işte komutan" diye slogan atması önümüze oldu bitti ile dayatılan modelin ayak sesleri olmuştur.

Toplumu başkanlık sistemi üzerinden gerdirerek son kurtuluş olarak takdim ederek Kılıçdaroğluna Alevi göndermesi yapıp mezhepçilik yaparak CHP'nin 50 yıl öncesi uygulamalarını gerginliğin malzemesi yaparak yandaş medyayı seferber ederek iş dünyasına siyasi şantaj yaparak dün ABD emperyalizmine hizmet etmek olarak ifade edenlerin bu modeli bütün güçleri tek elde toplamak bu ülkeye padişahlıktan öte krallık getirmektir. Devlet ve millet geleneklerimizde yargının "şeriatın kestiği parmak acımaz" diyerek atıfta bulunan adalete ve yargıya güven sarsılırsa herkes enkaz altında kalır.29 mayısta fetih şöleni ile anılan sultan fatihin gayri müslim bir kişi ile kadı önüne çıkması ve aleyhine karar karşısında cennet mekan Fatihin ifadesi onu ve yönetim anlayışını ölümsüz modelimiz ve referansımız kılmıştır.

Bugün bu modelin sömürüsünü yapanların yeni Osmanlı söylemleri sadece koltuk koruma manevrası değil midir? Bu çağda nerede ise gariplerin korumasızların itilip kakıldığı seçkinlerin üstünlerin hukukunun korunduğu bakanlarım bakan çocuklarının yargılanmadığı hatta AKP li Anayasa Prof. Burhan Kuzunun kendi partililerini koruyan beyanatı meseleyi özetler ülkeyi koltuk koruma adına yerleşik hukuk ve işleyen sistemi dejenere etmenin bedelini bir gün mutlaka sorumlular öder.

Sabri ŞENEL

Editör: TE Bilisim