‘Türk Kimliğinin Kaynakları’ ‘Türk Kimliğinin Kaynakları’
Ankara, bu hafta içinde dünyanın dört bir yanından yaklaşık 400 liseliyi ağırlayacak. Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu Modeli (MUNESCO) konferansının ev sahipliğini bu yıl Bilkent Laboratuar ve Uluslar arası Okulu (BLIS) öğrencileri üstlendi. Yerli ve yabancı gençler, ülkelerin sorunlarını ve çözüm yollarını masaya yatıracak.

    Konferansın hazırlıklarını sürdüren komitenin başkanı Başak Akman, 21-24 Mart günleri arasında Başkent’te gerçekleşecek organizasyona 400’e yakın yerli ve yabancı öğrenci katılacağını açıkladı.

    Başak Akman, Ankara ve İstanbul ağırlıklı olmak üzere Denizli, Kayseri ve Antalya’daki özel liseler ile Hollanda’dan Mısır’a, Fas’tan Gürcistan’a kadar dünyanın pek çok yerindeki liselerin 11. sınıf öğrencilerinin bu konferansta önce ikili, sonra toplu görüşmeler yapacaklarını söyledi.

    BÜYÜKELÇİ VE BAKAN YARDIMCISI KONUŞACAK

    İkili görüşmelerde; her ülkeden 2 temsilcinin, bir başka ülkenin temsilcileriyle birlikte dünyada bugün yaşanan sorunları ele alacaklarını kaydeden Akman, “İnsan haklarından, İsrail-Filistin ilişkilerine, Suriye’deki olaylardan Türkiye’deki mültecilerin durumuna kadar akla gelebilecek tüm küresel sorunlar liseli gençler tarafından konuşulup, bu sorunların çözümüne yönelik çözümler aranacak. Konferansın açılış konuşmasını İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi David Reddaway, kapanış konuşmasını ise Dışişleri Bakan Yardımcımız Naci Koru yapacak.” dedi.

    Akman, 2005 yılından bu yana her yıl tekrarlanan MUNESCO’nun bu yıl da dünya gençliğini bir araya getirecek son derece önemli bir organizasyon olduğunu kaydetti.
Komite Başkanı Başak Akman, yaş ortalaması 17 olan liseli gençlerin konferansta dünyadaki güncel sorunlara duyarsız olmadıklarını, bu yaş grubundaki insanların da bir şeyler yapabileceğini göstereceklerini söyledi. Akman, “ Dünyada olan olaylara farkındalık yaratmak, 18 yaşından küçük olsalar dahi bu sorunlara duyarlı oldukların göstermek, sorunların çözümüne katkı sunmak isteyen gençler, hem komitelerde ve oturumlarda hem de kürsüde konuşma fırsatı bulacak. Yaklaşık 200’ü yurt dışından, 200’ü ise Türkiye’den olacak katılımcı gençler, görüşmelerden arta kalan zamanlarda Ankara’nın tarihi ve turistik yerlerine götürülecek.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim