Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı
Büyük Birlik Partisi (BBP) Manavgat İlçe Başkanı Mehmet Çayır, özgür medyaya yönelik operasyona tepki gösterdi.

Çayır, yaptığı açıklamada, Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Dr. Hidayet Karaca ile Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı'nın halen gözaltında tutulmasının ülke demokrasisi adına utanç verici olduğunu söyledi. Gözaltıların hukuksuz olduğunu ve soyut gerçekler üzerine basın mensuplarının kişi hak ve hürriyetlerinin kısıtlanamayacağını belirten Çayır, bu hukuksuz yargılamanın ancak çadır devletlerinde olabileceğini kaydetti. Çayır, basın mensuplarının hala gözaltında tutulmasını kınadı.

Dün eski Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek, Libya Devlet Başkanı Muammer Kaddafi ve Beşar Esed'e diktatör diyenlerin anti demokratik yasaları yürütme marifetiyle hayata geçirenlerin de ülkeyi, Ortadoğu'da Baas rejimlerine özgü istihbarat devletine dönüştürdüklerini belirten Çayır, özgür basının sesini ve soluğunun kesilmesine yönelik her tür algı operasyonunu nefretle kınadıklarını ifade etti.

Ülkede adı konulmamış bir başkanlık sisteminin hakim olduğunu belirten Çayır, sözlerini şöyle tamamladı: "Halen Dumanlı ve Karaca gözaltında tutuluyorsa ülkemizin ileri demokrasi noktasından nerede olduğunu gösteriyor. Savcı, ifadeleri hakim kontrolünde alır, silahların gölgesinde hukuk olmaz. İktidar, basına darbe yaparak ülkede her kesime karşı korku oluşturmak istiyor. Aynı zamanda da kendi hırsızlık, torpil, rüşvet, kamu malını aşırma ve vurgunu örtbas etmek istiyor."

Editör: TE Bilisim