Van Ermeni isyanının 109. Yıldönümünde dikkat edilmesi gerekenler Van Ermeni isyanının 109. Yıldönümünde dikkat edilmesi gerekenler
Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 21 asansörden 19’u Kayapınar Belediyesi tarafından mühürlenince yüzlerce hasta ve hastanı yakını tek asansörle idare etmek zorunda kaldı. Yaşlısı, hastası, hastane personeli herkes iki asansörü kullanıyor.

Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bir süre önce yaşanan ve 8 kişinin yaralanmasına neden olan asansör kazası üzerine Kayapınar Belediyesi asansörleri denetledi. Yapılan inceleme sonucu Kayapınar Belediyesi, hastane bünyesinde bulunan 21 asansörün 19 tanesini; 5/11/2011 tarih ve 28106 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği'nin 11. Maddesi ve 2. Fıkrasına göre can ve mal güvenliği için tehlike arz ettiği gerekçesiyle faaliyetine son verip kapılarına sarı şeritler çekerek kapattı.

Günde binlerce hastanın tedavi gördüğü ve bölgeye hizmet veren bir hastanenin asansörlerinin kapatılması hasta ve hasta yakınlarının tepkisine neden oldu. Hem belediyeyi hem de hastane yönetimini eleştiren hasta ve hasta yakınları, “Bu kadar yeni bir hastanenin nasıl olur da asansörlerinin tümü bozuk olur?” şeklinde şaşkınlığını dile getirdi.

Hasta yakını Şahin Özlü ise “Yazık, günah. Yeni bir hastane, asansörleri belediye tarafından kapatılıyor. Bu durum hepimizi perişan etti. Hastalarımız, yaşlılarımız nasıl çıkacaklar son katlara?” dedi.

Editör: TE Bilisim