Yükselen Milliyetçilik Niçin Aynı Oranda Siyasi Temsile Yansımıyor? Yükselen Milliyetçilik Niçin Aynı Oranda Siyasi Temsile Yansımıyor?
TBMM İçişleri Komisyonu tarafından hazırlanan yeni Silah Kanunu Tasarısı'nda sona gelindi. Hazırlanan taslakta Gezi Parkı protestolarında polisin protestoculara yoğun olarak kullandığı biber gazı 'silah' kapsamına sokulurken silah taşıma yaşı ise 25'e çıkarılıyor. 'Silah' olarak tanınan biber gazı için ise yaş sınırlaması getirilmedi.
Meclis İçişleri Komisyonu, Silah Kanun Tasarısı Taslağı'nı tamamlamak üzere. Komisyon, toplumsal olaylarda polis tarafından kullanımı tartışılan biber gazı ile ilgili ilk kez yeni kanun tasarısında 'silah' tanımı yaparak yasaya soktu.
NTV'den alınan bilgiye göre, beşinci silah kategorisine alınan biber gazı, “doğal biber bitkisinin işlenmesiyle elde edilen, canlılar üzerinde geçici olarak, sersemletici, şuursuz veya savunmasız hâle getirici, göz yaşartıcı ve tahriş edici etki yapan madde” şeklinde tanımlandı.
Ancak kullanımına yönelik herhangi bir sınırlama getirilmedi.
Sokaktaki vatandaşın korunma maksatlı biber gazı alabilmesi için yaş sınırı ise 18 olarak belirlendi.
Alt komisyon, silah taşıma yaşınıysa bir kez daha yükselterek 25 olarak belirledi. Av tüfeği taşıma yaşıysa 18’de kaldı. Taslağa göre, özel kişilere ait şirket, alışveriş merkezi ve işyerlerine silahla girilemeyecek.

Editör: TE Bilisim