Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli
 Yunanistan’a çıkış yapacak ihracatçı firmalara ait taklit ürünleri taşıyan kargo şirketi yöneticilerine rüşvet karşılığı çıkış sağladığı iddiasıyla 9’u gümrük muhafaza memuru 15 kişi gözaltına alındı. Görevlilerin aldıkları rüşveti eşit dağıtmak için havuz sistemi kurarak kayda aldıkları ve daha sonra kendi aralarında paylaştıkları tespit edildi.
İpsala Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla 4 ay önce başlayan fizikî ve teknik takip dün operasyona dönüştü. Sınırda görevli 9 muhafaza memurunun yanı sıra önceki ihracat firmalarının taklit ürünlerini taşıyan kargo şirketi yönetici, sahibi ve çalışanlarının da aralarında bulunduğu 6 kişi daha gözaltına alındı.

Gümrük memurlarının taklit ürün taşıyan kargo TIR’larına rüşvet karşılığı çıkış sağladığı öne sürüldü. İfadeleri alınan 15 şüpheli ‘rüşvet almak, görevini kötüye kullanma ve rüşvet vermek’ suçlamalarıyla dün sabah saatlerinde geniş güvenlik önlemleriyle İpsala Adliyesi’ne sevk edildi.

50 İLA 200 EURO ARASINDA RÜŞVET

Meydan'ın haberine göre; Operasyonla ilgili bilgi veren Vali Dursun Ali Şahin, 4 aydır izlenen gümrük görevlilerinin her defasında aldıkları 50 ile 200 Euro arasındaki rüşveti, deftere kaydettiklerini ve daha sonra kendi aralarında eşit şekilde paylaştıklarını söyledi. Vali Şahin, şunları söyledi: “Bu sadece bugün olan bir şey değil. 3-4 aylık takibin sonucunda bir rüşvet ve görevi kötüye kullanma hususiyeti ortadadır. Sadece İpsala’daki memurlar değil İstanbul’daki gümrük memurları da bu işin kapsamındadır. Gerçekleşen bir olay var. Zaten ilgili kişiler de ‘biz şu kadar rüşvet verdik’, ‘bu kadar kişiye para verdik’ diye söylemekteler. Suç gerçekleşmiştir.”

Editör: TE Bilisim