Zafer Partisi Ümraniye İlçe Teşkilatı şehit olan altı askerimiz için yürüyüş.. Zafer Partisi Ümraniye İlçe Teşkilatı şehit olan altı askerimiz için yürüyüş..
 İslam öğretisi, fenni ilim, beşeri bilimler, sosyal yaşam ilkeleri ve bireysel ibadetleri içeren 4 ana başlıkta iken, toplum sadece bireysel ibadet fasılası ile toplam sorumluluğun sadece %25 ne kilit durumda. Bu ezberle oyalanarak %75 ni gözden kaçıran yaklaşım, bizi geride kalmışlığın dibine iten kök sebeptir.

Siz hiç uydulara çalışacak gençlik , uzay ve ileri teknolojiyi yaşamın bir parcası yapması gereken bir nesil, enerji üretecek kaynaklara çalışması gereken bir islam alemi, küresel ısınmayı çözmesi gereken sorumluluklar, atıkları evde ayrıştırıp toplayarak cevreyi korumamız gerektiğini anlatan hutbeler dinlediniz mi?

Ben bugünkü algının tam tersini düşünüyorum. İlmi buluşları ile toplumun gercek ihtiyaçlarına çare arayan bilim adamlarını gerçek dindarlar olarak görüyorum. Allahın emrettiği islamın gercek temasına bakarsanız bunu görürsünüz.

Oysa günümüzde din: saç, sakal baş örtüsüne hapsedilmiş, çoğu zaman da üzerinden politik malzeme çıkarılan devasa bir ritüel olarak yaşanıyor. Arınıp, ana temaya dönelim, göreceksiniz çok şey değişecek.

(Yüksel Yalçın)




Editör: TE Bilisim