Olaylar ve Tanıklıklarla Atatürk” den Olaylar ve Tanıklıklarla Atatürk” den
Paralel Yapı'nın 15 Temmuz gecesi giriştiği darbe girişiminin bastırılması demokrasiye inananlar arasında büyük bir mutluluğa neden olurken, merkezi İstanbul'da bulunan Mirasımız adlı dernek, "İstanbul Boğaziçi Köprüsü'nün adı 15 Temmuz Şehitler Köprüsü olarak değiştirilsin" isteğinde bulundu.

Mirasımız Derneği Genel Başkanı Muhammet Demirci tarafından yapılan açıklamada, "Malum olduğu üzere ülkemiz ve milletimiz 15 Temmuz gecesi büyük bir Haşhaşi kalkışmasıyla yüz yüze gelmiş ve fakat milletimiz topyekun omuz omuza verip Çanakkale Ruhu ile hareket ederek bu adi darbeye bedenlerini siper etmişlerdir.
Milletimizin darbeye dur dediği en önemli noktalardan biri de darbecilerin gövde gösterisi yaptıkları Boğaziçi Köprüsü olmuştur.

Bu vesile ile Boğaziçi Köprüsü’nün isminin 15 Temmuz Şehitler Köprüsü olarak değiştirilmesinin çok anlamlı olacağı kanaatindeyiz.

Bu hem tanklara gövdelerini siper eden aziz şehitlerimizi yaşatma, hem de darbe zihniyeti taşıyanlara tokat gibi bir cevap olacaktır." denildi.
Cihan

Editör: TE Bilisim