Türk vatandaşlarına Avrupa yok! Üç ülke vize başvurularını kapattı Türk vatandaşlarına Avrupa yok! Üç ülke vize başvurularını kapattı
BÜLBÜLÜN 3 TÜRKÜSÜ VAR İMİŞ..
ÜÇÜ DE GÜL ÜSTÜNE...


8 Martta bende yine değişen bişey yok. Kadın denilince hep anne.. hep anne.. Kıtlıktaki ekmek.. sahradaki su gibi.. 2016 da dökülen mürekkebin izi kalsın, s ızının tonunda değişen bişey yok zaten..

80 BİN MART KADIN ANNEDİR....


Kadın deyince, hep anam düşer aklıma..

Emek deyince, Vefa, fedakarlık..
yine o..
Uykusuzluk..
Koku...
Sevgi..
Yürek..
Bağrına basma denen şey !...
"Elimden tut ki nefes alayım, Yürüyosun ya, sanki benden bir parça önüm sıra gidiyor" diyen kadın..  

Bugün kadınlar günüymüş.. Benim dünyamda kadın anne oldu, hep.. Kadınlar günü deyince de , "annemin günü" diyesim geliyor. .. Önceden takıntım vardı, bizden olmayan icatlara.. Ama, aldırmıyorum eskisi gibi.. Yok 8 Martı kim icat etmiş ? Kim icat ederse etsin, bir gün daha fazla sevsin herkes hayatının kadınını.. hem de doya doya..ne var bunda? Tüketim alışkanlığı imiş? ne aldık da tükendi? Aldığın ya iki tutam gül, ya da kaç gün daha giyeceğini bilemediğin hırka.. Al işte, hepsi orada.. Ya duvarında asılı, ya gardrobunda duruyor. Tükenen eşya değil, hayat !.. Yaşarken maddenin tükendiği yokkkkk!..

Asıl, sevdiğin gidince tüketim başlıyor... Yanan gözlerdeki ateş, Burnun direğinin sızısı, Dinmeyen gözyaşları, Kafayı yemişliğin, Camdan karanlıklara teslim oluşun, Bir kaç Fatihada bulduğun derman, Yakarışlardaki uçsuz bucaksız sözcükler, Avuçlarına gelen saçların, Terleyen alnın... Bak gördün mü... Hepsinden tüketiyosun işte..

8 Mart.. Kadın yaaa !.. Kadın deyince, anamm diyor yüreğim. Sağ iken aklımıza gelmiyordu bu kadar sevmek, Uğurladıktan sonra, sevmeyi ezberletiyor hayat.. Buyur işe, sevince böyle sevvv !.. der gibi.. Ara !... tükene tükene ara ki bulasın.. Ara ki sevesin.. Gördün mü? Tükeniyor insan değil mi !... Tüketime dili dönmeyenler için, 8 Mart tam da tükenme günüm benimmm..

Kutlamak için sağa sola bakmayın sağ ise anneniz sarılın koklayın, Hem kendinizin yerine hem de olmayanların..

Beyhan'ım....Elleri kınalım,

80 bin Mart geçsede hep aynı yerindesin... İliklerimde...

Yüksel YALÇIN


Editör: TE Bilisim