İtiraf ediyorum meğerse kürtmüşüm! İtiraf ediyorum meğerse kürtmüşüm!
Türk Büro-Sen Bursa Şube Başkanı İbrahim Bulut, dördüncü yargı paketi kapsamında adalet çalışanlarının da sosyal ve özlük haklarının iyileştirilmesini istedi.

Bir grup sendika üyesi memurla Bursa Adliye Sarayı önünde basın açıklaması yapan İbrahim Bulut, Adalet Bakanlığı çalışanlarının ağır iş yükü altında ezilirken, kazanılmış haklarının da ellerinden alındığını öne sürdü. Banka promosyonunda yaşanılan haksızlıkların ardından servis ücreti ödeneklerinin kaldırıldığını anlatan İbrahim Bulut, "Adalet çalışanları, her şeyden önce insanca muamele görmek, emeklerinin karşılığını almak ve hak ettikleri itibarlarının iadesini istemektedirler. En büyük haksızlıklar adliye çalışanlarına uygulanmaktadır. Özellikle son yıllarda oluşturulan devasa adliye binaları içinde kaylobup giden, ezilen, itilen, kalkılan, hakim-savcı sınıfının hegomanyası içinde silindir gibi ezilen adliye çalışanlarıdır." dedi.

Adalet Bakanlığı’nın önümüzdeki günlerde 4. yargı paketini TBMM’ye göndereceğini hatırlatan Bulut, sendika olarak paket kapsamında adliye çalışanlarının bazı ekonomik ve sosyal haklarının da iyileştirilmesi gerektiğini söyledi. Bulut, "Adalet çalışanlarının fiili hizmet zammından faydalandırılması, zorunlu olarak çalıştırılmasına rağmen el konulan fazla mesai ücretlerinin kesilen ödeneklerinin bir an önce ödenmesini talep ediyoruz." diye konuştu.

Editör: TE Bilisim