Milli Eğitimin Milliliğine Bir Dokunuş Milli Eğitimin Milliliğine Bir Dokunuş
Erzincan'da 4 yıldır 5 metrekarelik cami tuvaletinin kilerinde yaşayan Celal Şengül’e (61) Erzincan Valiliği sahip çıktı. Daha önce yapılan haberlerin ardından Erzincan Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve Gönüllü Gençler ekibi tarafından ortaklaşa yapılan çalışma ile Şengül, yeni bir eve kavuştu.

7 yaşında geçirdiği trafik kazası sonrası sol ayağını diz kapağının altından kaybeden, şimdiye kadar hiç evlenmeyen ve kimsesi olmayan Celal Şengül, maddi imkansızlıklar sebebiyle 4 yıldır Gülabibey Camii'ne ait tuvaletin kilerinde yaşıyordu. Cami bahçesi ve tuvaletlerin temizliğini yaparak, cemaatin kullandığı tuvaletlerden günlük 5 ile 10 TL arasında gelir eden Şengül, devletten 3 ayda aldığı 800 TL engelli maaşı ile yaşam mücadelesi veriyordu. Yaşlı adamın gazeteciler tarafından haber yapılması üzerine Erzincan Valiliği harekete geçti. Gönüllü Gençler ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı birlikte Celal Şengül’e Karaağaç Mahallesi'nde iki odalı bahçeli bir ev buldu. Evin içerisi Gönüllü Gençler Ekibi ve SYDV tarafından yeni eşyalarla donatılırken, evin kirası ise SYDV tarafından karşılanacak.

Celal Şengül’ü yeni yerleştirilen evinde ziyaret eden Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, bundan sonra da her türlü ihtiyacının karşılanacağını söyledi. Devletin görevi kimseyi dilendirmek değildir' diyen Vali Karaman, "Celal amca bundan sonra devletten başka kimseye el açmayacak, hatta devlete de el açmayacak. Devletin görevi kimseyi dilendirmek değildir. Vatandaşa yardımcı olmaktır. Devlet varken hiçbir zaman hiç kimseye muhtaç olmayacak, her türlü ihtiyaçlarını biz gidereceğiz. Celal amcayı burada mutlu ve bahtiyar bir şekilde yaşamasını görünce bizde sevindik. Sosyal devletin görevi vatandaşını her zaman mutlu etmektir. Mutluluğuna katkıda bulunmaktır. Eğer vatandaşın sıkıntısı varsa, derdi varsa devletin görevi de onu paylaşmaktır. Biz bu manada Celal amcanın yanındayız ve diğer ihtiyaçları varsa, sağlık yönünden ihtiyacı varsa onu da gidereceğiz. Amacımız Celal amcanın mutluluğuydu, Celal amcayı burada mutlu görünce problem kalmadı.” dedi.

Celal Şengül ise yeni evinden çok memnun olduğunu belirterek, Vali Süleyman Kahraman ile destek veren herkese teşekkür etti.

Editör: TE Bilisim