TRT Belgesel  den skandal TRT Belgesel den skandal
Çanakkale savaşlarının 101. anma yıldönümü nedeniyle Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün '250 Bin Şehide 250 Bin Hatim' etkinliği kapsamında Artvin'de okunan 1400 hatimin duası sabah namazında yapıldı.

Artvin Müftülüğü'nün organizasyonu ile Halitpaşa Camisi'ni dolduran vatandaşlar, sabah namazının ardından 1400 hatimin duasını yaptı. Dua öncesi konuşan Artvin İl Müftüsü Kemal Uçkun, "Çanakkale elhamdülillah Müslümanların dirildiği, ecdadımızın dirildiği yerdi. Çanakkale'de biz bir yere kaçmadık. Belki 253 bin şehit verdik ama ülkemizden bir başka yere gitmeden, çok şükür o gün sahip olduğumuz gibi, bugün de aynı topraklara sahip olmaya devam ediyoruz" dedi.

Programda Diyanet görevlileri kasideler ve ilahiler okudu. Allah'ın isimleri zikredilerek dualar edildi. Cami çıkışında Artvin Belediyesi'nin çorba ve kandil simiti ikramı oldu. Sabah namazını kılan ve hatim dualarına katılan vatandaşlar, Çanakkale şehitlerini anmak için yapılan etkinlikten memnuniyetlerini dile getirdi. Cihan

Editör: TE Bilisim