Dr. Nefi Demirci Hakk'a Yürüdü Dr. Nefi Demirci Hakk'a Yürüdü
Canik Başarı Üniversitesi Başarı Genetik Kulübü Baş-Gen, 'Bilim Konuşmaları' serisinin dördüncüsünü gerçekleştirildi. Fehmi Yıldız Eğitim ve Kültür Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirilen seminerde Yıldız Teknik Üniversitesi Kimya-Metalürji Fakültesi Biyomühendislik bölüm başkanı Prof. Dr. İbrahim Işıldak, “Biyoteknoloji ve Girişimcilik” başlıklı sunumunu gerçekleştirdi.

Konferansta, disiplinler arası çalışmaların önemine değinen Prof. Dr. İbrahim Işıldak, biyosensörler alanında geliştirdikleri ürünlerin biyoteknoloji çevrelerinde çok ses getirdiğini ifade etti. Patentleri alınan ürünlerle alakalı birçok şirketle anlaşma yapıldığını belirten Prof. Dr. Işıldak, "Biyosensörler alanında birçok öncü çalışmaya imza atmış bulunmaktayız. Urea watch, phenylalanine biosensör, giyilebilen cystic fibrosis tespit platformu, damar tespit spreyi, tablet şeklinde biyogübre, kablosuz toprak mineral analizi, su kütlelerinin kablosuz iletişimle temizlenmesi, topraksız organik tarım gibi sistemler geliştirdiğimiz teknolojilerden bazıları.’’ diye konuştu.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Reşit Özkanca'nın yanı sıra biyoteknolojiye ilgi duyan öğretim üyeleri ve öğrencilerinin de katıldığı programda Prof. Işıldak’ı dinlemekten büyük keyif aldıklarını dile getiren katılımcılar, konferans vesilesiyle hızlı gelişen biyoteknoloji alanında ufuklarının açıldığını, Türkiye’de de kaliteli bilimsel çalışmaların yapıldığını öğrenmekten mutlu olduklarını ve motivasyonlarının arttığını dile getirdiler.

Öğrencileri aydınlatacak, onlara yeni ufuklar gösterecek ve alanları hakkında daha donanımlı hale getirecek seminerlere çok önem verdiklerini belirten Prof. Dr. Reşit Özkanca, “Hemen her branşta girişimcilik eğitiminin önemli olduğunu farkındayız. Canik Başarı Üniversitesi olarak birçok bölümde girişimci öğrencilerin yetişmesi için zorunlu ve seçmeli dersler belirliyoruz. 'Biyoteknoloji ve Girişimcilik' seminerinin moleküler biyoloji ve genetik öğrencileri için de önemli olduğunu, mezunların tamamının devlet işinde değil aynı zamanda özel sektörde çalışma hedeflerinin olması gerektiğini düşünüyoruz. Meraklı, araştırmacı ve girişimcilik ruhu güçlü öğrenciler yetiştirmek üniversitemizin en önemli hedeflerinden biridir.” dedi.

Başarı Genetik Kulübü Başkanı Erdem Baştan ise program sonunda yaptığı açıklamada, ''Dördüncüsünü düzenlediğimiz 'Bilim Konuşmaları' serisinde İbrahim Işıldak hocamızı ağırlamaktan büyük gurur duyduk. Alanında öncü hocalarımızı arkadaşlarımızla buluşturup farklı fikirler edinmeyi ve geleceğimize yön vermeyi amaçlıyoruz. Düzenlediğimiz etkinliklerimizde olumlu yönde geri dönüşler almamız bizleri mutlu ediyor. Önümüzdeki süreçte de devamını getirmeyi hedeflemekteyiz." ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim