Dr. Nefi Demirci Hakk'a Yürüdü Dr. Nefi Demirci Hakk'a Yürüdü
Diyarbakır´ın Merkez Sur ilçesinde çatışmalardan dolayı hasar gören tarihi Taceddin Camii, bir hayırsever vatandaş tarafından onarılıyor.

Diyarbakır´ın Merkez Sur İlçesi Melikahmet Caddesi üzerinde bulunan Taceddin Camii, ilçede çıkan çatışmalardan dolayı hasar görmüştü. Sokağa çıkma yasağının olduğu günlerde, Dabak Sokak'ta bulunan ve 14. yüzyılda yapıldığı tahmin edilen tarihi Taceddin camii, bir hayırsever vatandaş tarafından onarıma alındı. Caminin tadilat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Klimaları ve camları kırılan ve duvarları hasar gören camide onarım çalışmalarının önümüzdeki hafta bitirileceği öğrenildi.

Camide temizlik görevlisi olarak çalışan vatandaş yaptığı açıklamada, "İlk gün buralarda hendek vardı. Ondan sonra biz karşıya gittik. Ondan sonra polis arabası geldi. Çatışma çıkar diye gittik. Burada zaten bir hafta sokağa çıkma yasağı oldu. Ondan sonra camiyi bu halde gördük. Nasıl oldu biz görmedik. Dün bir vatandaş geldi buraya namaz kılmaya. Allah razı olsun ondan, şimdi tadilatı yapılıyor. İstiyoruz bütün hayırseverler diğer camilere de yardım etsin." dedi.Cihan

Editör: TE Bilisim