Yerel seçimlere 8 ay kalmasına rağmen CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi için kimi aday göstereceği yönündeki tartışmalar başladı.

Zaman gazetesinden Habib Güler'in haberine göre listenin ilk sırasında Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ve Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül var. Belediye başkanlığı deneyimine ve ülke genelindeki popülerliğine karşılık CHP üyesi olmayan Sarıgül’e, uzun vadede partinin başına geçme hesapları yaptığı için CHP’li üst düzey isimler soğuk bakıyor.

Ancak ekonomi ve medya sektöründeki bazı isimlerin ısrarı nedeniyle Sarıgül’ün adaylık şansının olduğu belirtiliyor. İl başkanlığı dönemindeki açılımlarıyla CHP’yi ilk kez varoşlara sokan Tekin, aday olması durumunda çeşitli çevrelerden oy alabilme potansiyeline sahip.


Buna karşılık belediye başkanlığı tecrübesinin olmaması ve bazı yöneticilerle çatışma içinde olması nedeniyle adaylığının parti içindeki bazı kesimlerce istenmediği ileri sürülüyor. Grup başkan vekilleri Muharrem İnce ve Akif Hamzaçebi’nin yanı sıra Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç’un da bu göreve talip olduğu belirtiliyor.

Adil bir seçim olsun millet iradesi yok sayılmasın Adil bir seçim olsun millet iradesi yok sayılmasın

İstanbul’daki Karadenizli CHP’liler, Hamzaçebi veya Koç’un adaylığı için parti içinde lobi yapıyor.

İstanbul’daki Tüm Karadenizliler Derneği, Koç’un adaylığı için şimdiden kampanya başlattı. İzmir’de mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yeniden aday gösterileceği belirtiliyor. CHP üç büyük şehirde göstereceği adayları eylül ayında ilan etmeye hazırlanıyor.


Editör: TE Bilisim