Akp’ye oy ver (!) Fevzi KÜÇÜKKAHVECİ kaleminden.. Akp’ye oy ver (!) Fevzi KÜÇÜKKAHVECİ kaleminden..
 CHP’li Haluk Koç, çözüm süreci adı verilen dönemde PKK’nın dağ kadrosunun süratle artırıldığını öne sürdü. “Gidenler geri döneceklerdi de niye gittiler?” diye sordu.
Ab­dul­lah Öca­la­n’­ın BDP-HDP he­ye­ti ara­cı­lı­ğıy­la yap­tı­ğı son açık­la­ma­sın­da “E­ğer si­ya­si ik­ti­dar, si­lah­lı güç­le­rin top­lu­ma dö­nüş yap­ma­sı­nı is­ti­yor­sa ge­re­ken ya­sal ça­lış­ma­la­rı hız­la ha­ya­ta ge­çir­mek zo­run­da­dır. Dö­nüş ya­sa­sı da­hil ol­mak üze­re tüm ya­sal dü­zen­le­me­le­rin bir an ön­ce ya­pıl­ma­sı ta­ri­hi önem­de­di­r” söz­le­ri, si­ya­si ku­lis­ler­de ‘ka­de­me­li dağ­dan ini­ş’ sü­re­ci­ni ye­ni­den gün­de­me ge­tir­di. Os­lo gö­rüş­me­le­ri­ne iliş­kin mu­ta­ba­kat met­ni ol­du­ğu­nu id­di­a et­ti­ği 9 mad­de­lik met­ni 2 yıl ön­ce ka­mu­oyu­na açık­la­yan CHP Söz­cü­sü Ha­luk Koç te­rör ör­gü­tü­nün dağ kad­ro­su­na ka­tı­lım­la­rın art­tı­ğı­nı söy­le­di. Koç, “PK­K’­nın dağ kad­ro­su, sü­reç adı ve­ri­len bu dö­nem iş­le­til­me­ye baş­lan­dık­tan son­ra sü­rat­le ar­tı­rıl­dı. Ai­le­le­rin da­ğa gi­den ya da gö­tü­rü­len ev­lat­la­rı ile il­gi­li ya­kın­ma­la­rın­dan da gö­rü­yo­ruz. Gi­den­ler ge­ri dö­ne­cek­ler­di de ni­ye git­ti­ler? Sa­yı­yı ka­bar­ta­rak baş­ka pa­zar­lık­lar mı ya­pı­lı­yor so­ru­su akıl­la­ra ge­li­yor” de­di.

Koç, “Bü­tün bu sü­re­cin şif­re­le­ri, Mİ­T’­in göl­ge­sin­de ya­pı­lan ve hu­kuk dev­le­ti ku­ral­la­rı­nı zor­la­yan ama şim­di özel hu­kuk bo­yu­tun­da, suç­tan yok­sun kı­lı­nan gö­rüş­me tra­fi­ğin­de sak­lı­dır. Giz­li ka­pak­lı bu pa­zar­lık­la­rın sor­gu­lan­ma­sı ge­re­ki­yor. Os­lo­’da pa­zar­lık ko­nu­su edi­len 9 mad­de ‘ça­tış­ma­sız­lı­k’ adı al­tın­da ana­ya­sal ve ya­sal dü­zen­le­me şart­la­rı­nı içe­ri­yor­du. İm­ra­lı­’da­ki pa­zar­lık­lar; Köşk se­çi­mi, baş­kan­lık sis­te­mi­ne ge­çiş gi­bi he­def­le­re yö­ne­lik tüm ola­sı stra­te­jik it­ti­fak­la­ra açı­k” de­di.

Editör: TE Bilisim