TRT Belgesel  den skandal TRT Belgesel den skandal
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi (PM) üyesi, TBMM Eğitim Komisyonu Sözcüsü ve Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer, AK Parti iktidarı eliyle TÜRGEV üzerinden yeni bir paralel milli eğitim oluşturulduğunu iddia etti. Usluer, “Bu yaşanan durum gösteriyor ki; yeni bir paralel milli eğitim oluşturuluyor.” dedi.

Prof. Dr. Usluer, TBMM’de Milli Eğitim Bakanlığı'nın görüşüldüğü Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı'ya seçmeli dersler konusundaki yönlendirmeler, TÜRGEV ve daha birçok konu hakkında sorular yönelttiğini kaydetti. Prof. Dr. Usluer, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Siirt’te Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin hizmetinde kullanılmak üzere bağışçı Limak İnşaat ve Ticaret Anonim Şirketi tarafından yaptırılarak hibe edilen okul, öğrenci pansiyonu, konferans salonu ve spor salonunun bağışçının talebi doğrultusunda TÜRGEV tarafından işletilmek üzere Milli Eğitim Bakanlığı'na tahsis edildiğini kaydetti.

Usluer, Milli Eğitim Bakanlığına tahsis edilmiş bir okulun TÜRGEV tarafından işletilmesi doğru olup olmadığını Bakan Avcı’ya sorduğunu aktaran CHP'li vekil, kendisine verilen cevabı da şöyle aktardı: “Bakın, bağışçı diyor ki: ‘Ben bu okulu yapıyorum, bu pansiyonu da yapıyorum, Milli Eğitim Bakanlığı'na tahsis ediyorum ama siz bunu işletemeyebilirsiniz, bunun masraflarını, ben TÜRGEV’le anlaştım, TÜRGEV işletsin. O işletme ticari değil, tam tersine bizim bir yükümüzü alıyor TÜRGEV. Pansiyonda verilecek yemekler, sağlık hizmetleri, temizlik hizmetleri, hepsinin ücretlerini TÜRGEV karşılıyor Limak’la yaptığı anlaşma yani bağışçıyla yaptığı anlaşma doğrultusunda. Ona bir imtiyaz değil, tam tersine bir yük yüklüyoruz.”

Usluer, Bakan Avcı’nın verdiği bu cevap üzerine TÜRGEV üzerinden AK Parti iktidarı eliyle paralel bir milli eğitim kurulduğunu ileri sürerek, “Bakan’ın bu anlattıkları, bu yaşanan durum gösteriyor ki; yeni bir paralel milli eğitim oluşturuluyor!” ifadesini kullandı.

Editör: TE Bilisim