Akp’ye oy ver (!) Fevzi KÜÇÜKKAHVECİ kaleminden.. Akp’ye oy ver (!) Fevzi KÜÇÜKKAHVECİ kaleminden..
ÇİNDE ORUÇ YASAĞI CAN ALDI
Her sene Ramazan ayında olduğu gibi bu sene de Komünist Çin devleti Uygur Türklerine karşı uyguladığı “oruç tutma yasağı” ile kan kusturuyor. Din ve vicdan özgürlüğünü kısıtlayan Komünist Çin bu uygulamayı Uygur Türkleri üzerinde gerçekleştiriyor. Yasağa karşı tepki gösteren Türkler hapislere atılıp çeşitli işkencelere maruz kalıyorlar. Faşist Çin’in yasak uygulaması Türkler üzerinde çeşitli yöntemlerle test ediliyor.
Okullarda oruç tutmak yasak olduğu için Türk öğrenciler tek tek sıraya dizilip zorla ikram edilen suyu içmemeleri durumunda cezalandırılıyor. Bu insanlık suçu olan uygulama her gün Türklerin yaşadığı şehirlerde gerçekleştiriliyor.
Cami çıkışlarında kimlik kontrolü bahanesi ile Türk çocuklarının oruç tutup tutmadığı da test ediliyor. Aynı zamanda devlet memurlarına da uygulanan yasak baskı ve zoraki olarak uygulandığından dolayı tepki gösteren kişileri de cezalandırıyor.
Bu Ramazanda yasağa karşı direnen 18 Türk işkence ve silah kullanılarak öldürüldü. Maalesef Türkiyede basın tarafından pek ilgi görmediği için sadece sosyal medya üzerinde paylaşımlar gerçekleşiyor. 
Uygur Türklerinin her sene çektiği çile daha önce uluslararası platformlarda konuşulmuş olsa da Çin hükümetine karşı herhangi bir yaptırım uygulanmadığı için bu işkence her sene devam ediyor.
UYGUR TÜRKLERİNİN SESİNİ DUYAN YOK.
Çin hükümetinin Türklere yaptığı baskılar sadece Ramazan ile sınırlı değil, daha öncede sadece Türk oldukları için uygulanan baskılar nedeniyle birçok Uygur Türkü vatanlarından göçmek zorunda kaldı. Çin Devleti nüfus planlaması programını bahane ederek Türk ailelerin daha doğmamış çocuklarını anne karnından alıp restoranlara verdiği gerçeği daha önce birçok Uygur Türkü tarafından anlatılmıştı. Bu baskıların bin yıllardır o bölgede yaşayan Uygur Türklerini topraklarından çıkarmak ve kovmak için yapıldığı dile getirilmişti.
Ramazanda “oruç tutma yasağı” ile ilgili şuan için Türkiye’de tepki gösteren herhangi bir devlet organı ya da sivil toplum kuruluşu olmadı.
TURANCI HAREKET PLATFORMU ÇİN KONSOLOSLUĞU ÖNÜNDE İFTAR YAPACAK
Daha önce de Uygur Türklerine yapılan baskıları duyuran Turancı Hareket Platformu Çin Devletinde Türklere karşı uygulanan bu insanlık suçunu da duyurabilmek ve proteste etmek amacıyla 5 Temmuz günü saat 19.00’da İstanbul Tarabya’da bulunan Çin Başkonsolosluğu önünde toplanacak. Protesto basın açıklaması ile sınırlı kalmıyor, Turancı Hareket Platformu etkinliği Çin Başkonsolosluğu önünde iftar edip oruç açarak sonlandıracak.
Turancı Hareket Platformun yetkilisi “Çin’de insanlık suçu işleniyor, kimse tepki göstermediği için biz de Çin konsolosluğunun önünde toplanıp iftar açacağız, aramızda farklı dinlere mensup olan arkadaşlarımız da var, Doğu Türkistan’da yaşanan bu haksızlığı ve kardeşlerimize yapılan işkenceleri görmezden gelemeyiz, hep beraber iftar açarak protesto edeceğiz.” dedi.

Editör: TE Bilisim