İtiraf ediyorum meğerse kürtmüşüm! İtiraf ediyorum meğerse kürtmüşüm!
Antalya'da, DAEŞ üyesi olarak, G20 Liderler Zirvesi öncesinde yapılan istihbarat ve operasyonlar kapsamında, 9 Kasım 2015 tarihinde tutuklanan ve bu yılın Ocak ayında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Gürcü uyruklu Rus vatandaşı Alekseı Alekseev hakkında, Cumhuriyet Savcısı Hacı Mehmet Güdül, 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne mütalaasını verdi.

Savcısı Hacı Mehmet Güdül, Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nin Alekseı Alekseev'in ve evinde ele geçirilen, 2015/9373 sırasına kayıtlı ve muhafaza altına alınan, GAPC 1709684 48-3 marka yeşil haki renkli kamuflaj kıyafetleri, aynı malzemenin Suriye'de DAEŞ kontrolündeki bölgelerde kullanıldığının belirlendiğini, ayrıca bu durumun açık istihbaratla www.ntv.com.tr/galeri/dünya/isid-cocuk savascıya-infaz-yaptirdi, IbSS7gyS NkaW isimli internet sitesindeki (DAEŞ Çocuk Savaşçıya infaz yaptırdı) video görüntü içeriğinde yer alan terör örgütü mensubunun kullandığı kıyafetlere gösterdiği benzerlikle teyit edildiği gerekçesiyle, silahlı terör örgütüne mensup olmak suçundan, 10 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istedi. Savcı ayrıca, 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu'nun 5. Maddesi gereğince, bu cezanın da yarı oranında arttırılmasını talep etti.

Geçtiğimiz Ocak ayında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldıktan sonra iadesini isteyen, Rusya Federasyonu'na geri gönderilmek üzere polis tarafından Ağrı Göç İdaresi İl Müdürlüğü'ne bağlı bir birimde tutulan Alekseev'in, Antalya'dan çatışma bölgelerine giden DAEŞ üyelerine şehir merkezi ve Kemer'de, 1 gecelik konaklama, seyahat için uçak, bot ve tren biletleri ayarladığı, Türkiye girişli DAEŞ üyelerine sahte pasaport bulmaya çalıştığı da soruşturma dosyasına girdi.

DAEŞ SORUMLUSU OLACAKTI

Türkiye'de yaşayan kod adı 'Abu Zakarıya' veya 'Ali' olan iki DAEŞ üyesi mensubunun, Abdula Abdullaev tarafından ifa edilen DAEŞ sorumluluklarının Alekseı Alekseev'e devredilmesi için, DAEŞ liderleriyle görüştükleri belirlendi ve bu da dava dosyasına girdi.

EYLEM YERLERİ

Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi polisleri tarafından yakalanan ve üzerinde çıkan materyallerde, sosyal paylaşım sayfalarında ve üzerinde çıkan hafıza katlarında, Antalya Emniyet Müdürlüğü Uncalı Hizmet Binası'nın, EXPO 2016 Fuar Merkezi'nin krokisi, Gazi Bulvarı üzerinde yapılan üst geçitlerin fotoğrafları bulundu.

SAHTE BASIN KARTI İLE G 20 LİDERLER ZİRVESİ'NDE EYLEM YAPACAKTI

8 numaralı delil olarak kayıtlara geçen raporda ise 12 Ekim 2014 yılında, Artvin-Hopa'ya bağlı Sarp Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yapan ve o süreden bu yana Antalya'da yaşayan 34 yaşındaki Alekseı Alekseev'in, Alexev Alexey Tarielovic adına düzenlenmiş İslami Bağımsız Muhabir kartıyla, isim ve resim bölümleri kapatılan basın kartıyla, Antalya'da o dönem yapılacak olan G 20 Liderler Zirvesi'ne yönelik potansiyel DAEŞ saldırı planlamasının tehdit oluşturduğuna dair bilgiler dahilinde, G 20 Liderler Zirvesi öncesinde üzerinde ele geçirilen sahte basın kartını kullanarak, zirvenin düzenlendiği alana sızmayı ve DAEŞ örgütü adına saldırı gerçekleştirmeyi tasarladığı kanaati, Savcı Hacı Mehmet Güdül'ün mütalaasına yansıdı.

Ayrıca Alekseı Alekseev, tutuklu olarak katıldığı ilk duruşmada suçlamaları reddederek, "Ben DAEŞ üyesi değilim. Ben Ruslara yönelik gayrimenkul satışları yapıyordum. Bilgisayarımdaki silahlı ve kamuflajlı kişilerle bir ilgim yok. Ben hiç Suriye'ye gitmedim. Oradan kurtulmak isteyenler bana ulaşıyordu." demişti.

Bu arada mahkeme, Ağrı Göç İdaresi İl Müdürlüğü Geri Gönderme Merkezi'ne bağlı bir yerde tutulan ve Rusya Federasyonu'na iade edilmek üzere bekletilen Alekseı Alekseev'in, Ağrı Ceza Mahkemesi'nde hazır edilmesine, SEGBİS yöntemi ile ifadesinin alınabilmesi için tercüman bulundurulmasına karar vererek, duruşmayı 27 Eylül 2016'ya erteledi.

Öte yandan DAEŞ 2015 yılında, Irak'ta, 7 yaşındaki çocuğun eline silah vererek infaz yaptırmıştı. Bu infazı yaptıranın, Rus vatandaşı Alekseı Alekseev olabileceği iddia edildi.Cihan

Editör: TE Bilisim