Beşiktaşlı futbolculardan Buğlem Elif için dayanışma Beşiktaşlı futbolculardan Buğlem Elif için dayanışma
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen yıl başbakan olarak geldiği Osmaniye mitinginde açtığı pankart sebebiyle hakkında dava açılan 36 yaşındaki İbrahim Alıcı, bugün Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Osmaniye mitingine saatler kala hakkında yürütülen soruşturma nedeni ile gözaltına alındı.

Eski uzman çavuş olan 2 çocuk babası İbrahim Alıcı, 3 Mart 2014'te dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Osmaniye'de yaptığı mitingde yanında getirdiği ‘Hırsız Var’ pankartını açmıştı. Gözaltına alınan Alıcı, serbest bırakıldıktan sonra Başbakanlık korumaları tarafından bir minibüse bindirilerek elleri kelepçelenip yaklaşık 1 saat süreyle dövüldüğünü öne sürmüş ve Başbakanlık korumaları, dönemin Osmaniye Valisi Mehmet Oduncu, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yabanoğlu ve İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren hakkında şikayetçi olmuştu.

İbrahim Alıcı, bugün Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Osmaniye mitingi öncesinde, hakkında yürütülen ‘pankart’ soruşturması sebebiyle Güvenlik Şube ekipleri tarafından gözaltına alındı. İfadesi alınmadan 5 saat gözaltında tutulan Alıcı, Davutoğlu’nun Osmaniye’den ayrılmasının ardından daha sonra ifadesi alınarak serbest bırakıldı.

Başbakan Davutoğlu’nun konuşmasının bitene kadar ifadesinin alınmadığını belirten İbrahim Alıcı, "Saat 11’de Osmaniye Güvenlik Şube’den 4 polis memuru arkadaş geldi. Savcılık talimatıyla ifademi alacaklarını beyan ettiler. Ben de ‘gelirim’ dedim. Aldılar beni Güvenlik Şube’ye götürdüler. Orda, Başbakan Davutoğlu’nun helikopterinin inmesine müteakip, işkence, darp var mı diye bir gözaltı raporu aldık. Daha sonra Davutoğlu’nun helikopterinin kalkmasına müteakip ifadem alındı. Saat 11’de evden aldılar, 16.15’te gözaltından çıkış raporunu aldık, beni çarşıya bıraktılar." şeklinde yaşananları anlattı.

Editör: TE Bilisim