Seçim tarihi açıklandı, gözler YSK'da! Seçim tarihi açıklandı, gözler YSK'da!
  Tunceli Belediyesi Komünist Başkana Edirne Ülkü Ocaklarından Sert Tepki 
Başkan Barış Gündoğdu konuyla alakalı şu sözleri söyledi ; 

TBMM'de 25 Aralık 1935'te kabul edilen 2885 numaralı "Yeniden 9 kaza ve 5 vilâyet teşkiline ve bunlarla 32 nahiyeye aid kadrolar hakkında kanun" ile Tunceli vilayeti kuruldu. Böylece Cumhuriyet'in ilk yıllarındaki Dersim, Tunceli oldu. Bu yüzden Vilayetin ismi Dersim değil Tuncelidir !  Dersim demek Atatürk'ün mirasına hakarettir . 

İsim Değiştirmek Her Zaman İşgal Planıdır 
  Komünist Sözde Belediye başkanı  önce kendisini Şirin gösterip Belediye Başkanı Seçildi.Şimdi Gerçek Yüzünü Göstermeye Başladı.Şirinlikleriyle halkın gözünü boyayan zihniyetin asıl yüzü ortaya çıkmıştır . Komünizm bu millet, vatan ve bayrak için her daim tehlike olarak kalmıştır .  Tarihimiz de sıklıkla gördüğümüz İsim değiştirme hareketleri her zaman işgal planları içinde yer almıştır. Atatürk'ten miras Tunceli ismi Dersim olamaz, olmamalıdır . İlin adını değiştiren zihniyetler gün gelir Ülkemizin adını değiştirmeye cüret ederler . Bunu önünü kesmeli ve fırsat verilmemelidir .  

Cumhuriyet’e karşı isyan eden Seyit Rıza’nın heykelinin dikilmesine gösterilen müsamahanın ileride böylesine bir hadsizliğe yol göstereceği öngörülmüştü fakat yetkili merciler tarafından önlem alınmamıştı. 
Türk vatanının bölünmez bütünlüğüne ve Türk milletinin birliğine yönelik hiçbir eylem müsamaha ile karşılanmamalı. Cumhuriyetimizin kurucusu gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ismini vermiş olduğu ilimizin adını kim hangi hadle kalkıp da değiştirme kararı alır ? Kim bu cüreti gösterebilir ? Tunceli” ifadesinin yerine Dersim yazılmasıyla ilgili karar yok hükmündedir, ayaklarımızın altındadır, gereği de mutlaka yapılmalıdır. Türkiye’de resmi olarak Dersim ismiyle anılan bir vilayet yoktur, olamayacaktır. Tunceli valisini göreve çağırıyor böyle bir şarlatanlığa geçit vermeyeceğini temenni ediyorum .

Editör: TE Bilisim