Doğu Karadeniz'de etkili olan fırtına nedeniyle oluşan dev dalgalar, Rize'de Karadeniz Sahil Yolu'nu ulaşıma kapatırken; Rize ve Trabzon'da birçok tekne alabora olarak battı.

DEV DALGALAR RİZE'DE KARADENİZ SAHİL YOLU'NU KAPATTI

Rize Fener Mahallesi sahilinde kabaran dalgalar Karadeniz Sahil Yolu'na taştı. Yol dalgaların taşıdığı taş, çakıl ve biriken su nedeniyle ulaşıma kapandı. Dalgalar yol kenarındaki demir parmaklıkları da yıktı. Bu sırada yoldan geçmeye çalışan araç sürücüleri zor anlar yaşadı. Rize Belediyesi ve Karayolları ekiplerinin biriken taşları temizleme çalışması başlattığı Karadeniz sahil yolunda ulaşım kontrollü olarak veriliyor. Bu arada Rize Belediyesi'ne ait sosyal tesisler de dalgaların etkisiyle kısmen yıkıldı. Tesisteki buzdolabı, masa ve sandalyeler çevreye yayıldı. Boğaz Mahallesi'ndeki balıkçı barınağında ise Recep Aksoy'a ait tekne alabora oldu. Sahile gelen çok sayıda kişi dalgaları cep telefonları ile görüntülemeye çalıştı.

BAŞKAN BAKIRCI: BÖYLE HASARLARLA KARŞILAŞACAĞIZ

Rize Belediye Başkanı AK Parti'li Halil Bakırcı, dalgalardan dolayı hasar gören belediyeye ait sosyal tesisleri inceledi. Halil Bakırcı, "Geceden tedbir alabilseydik tesisi boşaltabilirdik. Ancak olmadı. Komşu ilimiz Trabzon'da yapılan ve 'T' adı verilen dalga kıranlardan bizim de sahile yapmamız gerekiyor. Aksi halde böyle hasarlarla karşılaşacağız" dedi.

Türkmen Yolbaşçısı ve büyük mücadele kahramanı Dr. Nefi Demirci'nin ardından... Türkmen Yolbaşçısı ve büyük mücadele kahramanı Dr. Nefi Demirci'nin ardından...

TRABZON'DA TEKNELER BATTI

Trabzon'da da şiddetli rüzgar nedeniyle 5 metreyi bulan dalgalar sonucu balıkçı barınağında su alan bazı balıkçı tekneleri battı, balıkçı gemilerindeki av malzemeleri zarar gördü. Dalgalardan Yenimahalle ve Beşirli sahilindeki yürüyüş yolu da etkilendi. Dalgaların taşıdığı taşlar yürüyüş yolunu kullanılamaz hale getirdi. Belediye personeli yolu temizlemek için çalışma başlattı.

Editör: TE Bilisim