Türkmen Yolbaşçısı ve büyük mücadele kahramanı Dr. Nefi Demirci'nin ardından... Türkmen Yolbaşçısı ve büyük mücadele kahramanı Dr. Nefi Demirci'nin ardından...
 TBMM komisyonunda torba Kanun Tasarısı kabul edildi. Bir çok önemli devlet kurumu özelleştiriliyor! 

“Atatürk Orman Çiftliği Genel Müdürlüğü, Atatürk Kültür Merkezi, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü, Spor Toto Teşkilat Başkanlığı, TRT,Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü, Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürlüğü, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu, GAP Başkanlığı, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü.”

Kısaca, Devletin neredeyse en fazla sürekli gelir kazandıran kurumlarının hepsi satılıyor!

Torba Kanun kapsamındaki kurumlar, bir daha asla yerine konulamayacak olan devlet organizasyonları... muhtemelen daha önceki özelleştirmelerde olduğu gibi değerlerinin çok altında peşkeş çekilecek.

Sosyal medyada dolaşan bir cümle, içler acısı durumu özetliyor. "Devlet nakde çevriliyor"

Bu durum, genellikle dükkanını kapatma ve iş değiştirme kararı alan esnaflarınkine benziyor. Vatandaşlar endişe içinde, resmi dairelerin üzerine "KAPATIYORUZ" afişi de asılacak mı acaba diye korkuyor.

Unutulmaması gereken, daha bir kaç ay önce, Özelleştirme İdaresinde özelleştirilecek bir şey kalmadığı haberleri çıkmıştı. Birileri, zorlama kararlar alıp, artık devletin her kurumunun satılabilirliği için uğraşıyor.

(Haberalp)



Editör: TE Bilisim