TRT Belgesel  den skandal TRT Belgesel den skandal
 Diyanet İşleri Başkanlığı, kurum aleyhine açtığı davayı kaybeden imamdan yargılama giderlerini faiziyle birlikte istedi.
Milyonluk Mercedes araç, Asr süresini okuyan imamın sürülmesi, arabasını çalanlara ‘hırsız’ diyen din görevlisinin işten atılmasıyla gündeme gelen Diyanet’te skandallar bitmek bilmiyor. Şimdi de kurumun kendisine bağlı bir imamdan faiz istediği ortaya çıktı.

SÜRGÜNE DAVA

Antalya’nın Elmalı ilçesinde görev yaparken müftülüğün gönderdiği hutbe yerine Asr suresinin mealini okuduğu için 200 kilometre uzaklıktaki Manavgat’ın Altınkaya köyüne atanan imam Arif Aytaç, liyakatine uygun olmayan bir yere atanması nedeniyle durumu yargıya taşıdı. Antalya 3. İdare Mahkemesi ise atama işleminde hukuka aykırılık bulmayarak davayı reddetti.

FAİZİYLE İSTENDİ

Diyanet İşleri Başkanlığı da davanın sonuçlanmasının ardından İmam Aytaç’a bir yazı göndererek yargılama giderlerini faiziyle birlikte talep etti. Kurumun Hukuk Müşavirliği bir kamu bankasındaki IBAN numarasını da vererek yargılama giderinin bir ay içerisinde bu hesaba yatırılmasını istedi.

İCRA KORKUSU

İmam Aytaç, durumunun iyi olmaması nedeniyle Diyanet İşleri Başkanlığı’nın faiziyle birlikte istediği bin 61 TL’lik ödemeyi yapamadığını belirtti. Diyanet’ten gelen yazıda, 30 gün içerisinde ödeme yapılmaması halinde icra takibi başlatılacağının yer aldığını dile getiren imam Aytaç, Diyanet’in evine icra göndermesinden çekindiğini kaydetti.

YENİ DEĞİL

Di­ya­net, Mer­ce­des mar­ka ma­kam ara­cı­nı ha­ber ya­pan ga­ze­te­ye da­va açıp, ma­ne­vi taz­mi­na­tı fai­ziy­le bir­lik­te is­te­miş­ti. Ay­rı­ca imam aday­la­rı­nın ger­çe­ğe ay­kı­rı bel­ge ver­me­le­ri ha­lin­de ken­di­le­ri­ne öde­nen pa­ra­la­rın ya­sal fai­zi ile bir­lik­te ge­ri alı­na­ca­ğı uya­rı­sın­da da bu­lu­nul­muş­tu. 

Editör: TE Bilisim