‘Türk Kimliğinin Kaynakları’ ‘Türk Kimliğinin Kaynakları’
Diyarbakır’ın Sur ilçesinde dün yaşanan olaylarda polisin açtığı ateş sonucu ölen Abdulkadir Çakmak ile ilgili Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, eylem yapılan gruba müdahale edildiği ve müdahale sonucunda yaralanan Abdulkadir Çamak’ın, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği belirtildi.

Açıklamada şöyle denildi: “16.12.2014 günü saat 22.00 sıralarında Sur bölgesinde başlayan yasa dışı eylemler esnasında eylemci şahıslar tarafından, görevli güvenlik güçlerimize yönelik olarak saldırı eylemleri gerçekleştirilmiştir. Devam eden yasa dışı gösteriler esnasında 17.12.2014 günü saat 00.30 sıralarında sokak içerisinde saldırı eylemini gerçekleştiren gruba yönelik yapılan müdahale sonucunda ağır yaralanan A.Ç. (1997 doğumlu) isimli şahıs, kaldırıldığı Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetmiştir. Şahsın ölümü ile ilgili net bilgiler cumhuriyet savcısı tarafından yapılacak olan otopsi doğrultusunda hazırlanacak rapor sonrası netlik kazanacaktır.” denildi.

Açıklamada, eyleme müdahale eden bir güvenlik görevlisinin sol göz alt kısmından ve burnundan yaralandığı, hayatı tehlikesinin bulunmadığı kaydedildi. Açıklama, olay yeri ve çevresinde yapılan çalışmalarda ise çok sayıda boş kovan, av tüfeği kartuşu, bir adet alev gizleyen olarak tabir edilen metal parça, 4 adet lateks eldiven, 2 adet kan lekeli ıslak mendil, 6 farklı yerde kan numunesi, 3 adet PVC plastik boru içerisine hazırlanmış patlamamış EYP, bir adet teneke kutuya hazırlanmış patlamamış EYP ile çok sayıda patlamış EYP parçalarına incelemeler yapılmak üzere muhafaza altına alındığı kaydedildi.

Editör: TE Bilisim